Berta Sándor

Partnerekkel építtetné meg a készülékeit a Huawei

A kínai konszern így kerülné ki az ellene hozott szankciókat.

A Bloomberg bennfentesektől származó értesülései alapján a Huawei egy új módszert talált az ellene tavaly áprilisban bevezetett amerikai egyesült államokbeli intézkedések kijátszására: a társaság az általa megalkotott készülékdizájnokat licencelni fogja a partnereinek.

Az elképzelés lényege, hogy a Huawei egyik partnere - amelynek neve Xnova - licenceli majd a dizájnterveket. Az Xnova a China Postal and Telecommunications Appliances (PTAC) nevű állami tulajdonú vállalat egyik üzleti egysége és az okostelefonjait és más termékeit az internetes boltjában értékesíti. A forgalmazott eszközök között vannak a Huawei Nova-sorozatú modelljei is. A partnerség keretében az Xnova saját néven értékesítené a licencelt Huawei-dizájnú készülékeket.

A PTAC egyelőre nem szerepel azon a feketelistán, amely azoknak a vállalkozásoknak a neveit tartalmazza, amelyekkel az amerikai vállalatok nem működhetnek együtt. A China Postal and Telecommunications Appliances ezáltal hozzáférhet azokhoz az alkatrészekhez, amelyekhez a Huawei nem. Az egyelőre kérdéses, hogy a Huawei a licencmodelljét Kínán kívül is alkalmazná-e vagy sem. Amennyiben igen, akkor viszont mindenképpen egy olyan partnert kellene keresnie, aki kellő piaci részesedéssel és ismertséggel rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agyturbinikusz #1
    Ez tetszik, érdekes a CIA így vette meg annó a titkosító gépeket gyártó Svájci vállalkozást. Az nem volt baj...
    Akkor ez sem lesz az...