Gyurkity Péter

Szupergyors töltéssel jön a Xiaomi új telefonja

Ezzel már a szerényebb megoldásoknál is megjelenik a technológia, ahogy lefelé nyitnak.

Az elmúlt hetekben az okostelefonok töltésével kapcsolatban arról számoltunk be, hogy a szintén kínai kézben lévő Motorola valódi vezetéknélküli töltést akar meghonosítani ezen készülékeknél, korábban viszont a Xiaomi kapott komoly visszhangot az általuk bemutatott, egyre gyorsabb vezetékes technológiák kapcsán. Most ezeket honosítják meg a némileg szerényebb és olcsóbb készülékeknél.

A gyártó csütörtökön kerített sort hivatalos bemutatójára, ezt megelőzően azonban a Weibo oldalán szellőztettek meg néhány érdekes részletet az érkezőben lévő telefonokkal kapcsolatban. Ebből már megtudhattuk, hogy a Xiaomi Redmi Note 11 mindkét változata szupergyors töltésre épülne, hiszen ezen készülékek a 120 wattos változattal jelennek meg a piacon, ami elsősorban azért érdekes lépés, mert ezzel egyértelműen lefelé nyitnak. A hardveres részletek jelentős hányadát szintén megismertük, így nem sok kérdés maradt megválaszolatlanul a bemutatóig, bár a pontos megjelenési menetrend és a kereskedelmi árak szintén nem elhanyagolható tényezőként bukkannak itt fel. Lássuk, mivel is szeretnék meghódítani a vásárlók szívét!

A Redmi Note 11 a fenti kiszivárogtatások alapján a MediaTek Dimensity 810 chipre épülne, amely egyértelműen nem az abszolút csúcskategóriát célozza meg saját erejével. Ehhez egy nagyobb, ezúttal 120 Hz-es frissítési rátát támogató LCD-kijelző csatlakozna, míg a Redmi 11 Pro esetében a Dimensity 920 chip, 8 GB memória, egy maximum 256 GB-os belső tároló, valamint a fentivel azonos, 120 Hz-es frissítés és egy kereken 5000 mAh-s akkumulátor szerepel a felsorolásban. A teaserképek alapján a hátoldalon egy négyszögletű kameramodul bukkan fel, összesen 3 érzékelővel, alul az USB-C, felül pedig az infravörös port dolgozik majd, igény szerint.

A két telefon az első körben Kínában jelenik meg, ezt követi majd fokozatosan a többi régió, remélhetőleg valóban elérhető árakkal. Piacra dobnak azonban egy harmadik példányt is, amely a Pro+ típusjelzéssel jelenne meg, a Dimensity 1200 AI chip erejére építve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!