Berta Sándor

Kiterjesztett valóság alkalmazások készülnek a Google Glass szemüveghez

A szoftvereket a TeamViewer és a Google Cloud közösen fejleszti ki.

A TeamViewer bejelentette, hogy a két fél első közös terméke az Assisted Order Picking nevű program lesz, amely a komissiózásban (árugyűjtésben) 15-40 százalékkal növeli a hatékonyságot. A német cég és a Google közötti együttműködés célja a TeamViewer kiterjesztett valóság portfóliójába tartozó megoldások elérhetővé tétele a Google Cloud platformon. A kooperáció keretében a partnerek kiterjesztett valóság alkalmazásokat készítenek és értékesítenek a Google felhőkörnyezetében. A szoftverekkel a vállalatok az üzleti folyamataikat digitalizálhatják.

Az Assisted Order Picking lehetővé teszi a Google Glass Enterprise Edition 2 Smart Glass és a TeamViewer Frontline Suite csomag részét képező Vision-Picking program összekapcsolását. Az újításnak köszönhetően mindenekelőtt az élelmiszerellátás és a kiskereskedelem javulhat. Carrie Tharp, a Google Cloud illetékes alelnöke kifejtette, hogy a fogyasztók vásárlási szokásai jelentős mértékben megváltoztak - elsősorban a koronavírus-járvány miatt. A kereskedőknek ezért új munkatársakat kell munkába állítaniuk és ezzel párhuzamosan meg kell vizsgálniuk a komissiózási eljárásaikat. A piac szereplői olyan technológiákat keresnek, amelyek egyrészt gyorsan adaptálhatók, másrészt segítenek az üzleti folyamatok korszerűsítésében.

Alfredo Patron, a TeamViewer üzletfejlesztési alelnöke hozzátette, hogy mindenekelőtt olyan megoldásokat akarnak megalkotni, amely segítenek a kereskedőknek. A közeljövőben szeretnék kiépíteni a partnerséget és olyan technológiákat akarnak alkalmazni, amelyek más ágazatok gyártási és logisztikai folyamataiban is használhatók. A Google Glass alkalmazásával az alkalmazottak kezei szabadon maradhatnak és minden információ a szemüveg lencséjén jelenik meg. A raktárkészlet folyamatosan valós időben mérhető fel, a kereskedők több adathoz juthatnak például az internetes megrendelésekkel kapcsolatban és gyorsabban teljesíthetik a kiszállításokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    A hir valojaban az, hogy meg mindig nem nagyon vannak tenylegesen hasznalhato (nem techdemo jellegu) AR alkalmazasok google glass-ra. Ez azert eleg sokat elmond az eleg regen kihozott termekrol, amit direkt AR celjara fejlesztettek.

    ps: Ha kepesek lennenek teljes latomezos ketszemes AR-re, akkor sokkal egyszerubb lenne ra ertelmes alkalmazasokat fejleszteni, jelenleg ugyanis barmilyen csuklora rogzitett kis tablet vagy okosora hasznalhatobb nalla.
  • takysoft #1
    "Kiterjesztett valóság alkalmazások készülnek a Google Glass szemüveghez"
    Sokatmondó cím. A Google Glass lényege, hogy AR szoftvereket futtasson. Mást nem is nagyon tud :D