Berta Sándor

Okoshűtő­szekrényt fejleszt az Amazon

A berendezés tájékoztatni fogja a tulajdonosát az élelmiszerek közelgő lejárati dátumáról.

A Business Insider szellőztette meg, hogy okoshűtőszekrényt készít az Amazon. A kereskedelmi óriáscég az új berendezés esetében egy olyan technológiát fog alkalmazni, amelyet az Amazon Go boltok esetében is. A cég a terméket Pulse projekt fedőnév alatt fejleszti és az pontosan tudja majd, hogy a tulajdonosa milyen ételeket eszik. A készülék ugyanis felügyelni fogja a tartalmát és abból képes lesz következtetéseket levonni a felhasználó vásárlási és étkezési szokásaira vonatkozóan.

Pontosan tisztában lesz azzal is, hogy mikor melyik élelmiszer dátuma jár le és segíthet az éppen elfogyó alapanyagok megrendelésében az Amazon Fresh vagy egy helyi szupermarket rendszerében. Az okoshűtőszekrény recepteket is fog kínálni a rendelkezésre álló élelmiszerekhez és alapanyagokhoz, valamint egészségügyi és táplálkozási tanácsokat szintén megoszt majd az emberekkel.

A társaság számos olyan elektronikai márkával folytat tárgyalásokat, amelyekkel elképzelhetőnek tartja az együttműködést és amelyek alkalmasak lehetnek a készülék legyártására. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a termék mikor jelenhet meg a piacon és mennyibe fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!