SG.hu

Globálisan elérhetetlenné vált a Facebook és a tulajdonában lévő platformok

Amerikai idő szerint hétfőn délben globálisan elérhetetlenné vált a Facebook közösségi oldal és az óriásvállalat tulajdonában lévő egyéb platformok, mint az Instagram és a WhatsApp.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány embernek gondjai vannak a Facebook alkalmazás elérésével. Dolgozunk azon, hogy a lehető leggyorsabban visszaálljunk a normális kerékvágásba, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért!" - közölte a Facebook a Twitteren. A Facebook a webhely "nem érhető el" üzenetet jeleníti meg a felhasználóknak, az Instagram pedig "szerverhibát" mutat. A platformokon nem lehet új tartalmakat betölteni.

A vállalat arról is beszámolt, hogy a belső - az alkalmazottak által használt - rendszereik is összeomlottak. A társaság nem közölte, hogy mi okozhatja a szolgáltatás kimaradását, amely szakértők szerint nem ritka jelenség, azonban ritkán fordul elő globális szinten.

A Facebook és platformjainak globális leállása nem sokkal az után következett be, hogy Frances Haugen, a vállalat korábbi termékmenedzsere olyan belső dokumentumokkal látta el az amerikai sajtót, amelyek - állítása szerint - bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal. Haugen azt állítja: a Facebook saját kutatása is azt mutatta, hogy a platform fokozza a gyűlöletet és a félretájékoztatást, fokozott polarizációhoz vezet, valamint hogy az Instagram kifejezetten károsíthatja a tizenéves lányok mentális egészségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vanek úr #8
    Ugyan már! Rég kiderült, mi állt a háttérben: Varga Judit megmondta, hogy az igazságügyi minisztérium konferenciájának megakadályozása miatt volt az egész! Vagyis minden más állítás csak konteó!
    :D
    Utoljára szerkesztette: Vanek úr, 2021.10.06. 09:20:23
  • duke #7
    Kár hogy sikerült ujrainditani.
    Utoljára szerkesztette: duke, 2021.10.06. 06:39:15
  • Sequoyah #6
    Semmi ilyenhez nem kell offline rakni a rendszert egy hetig. Mar regota bevett modszerek vannak arra hogy teljesen uj alkalmazas verziokat telepitsenek ugy hogy a felhasznalo semmit sem vesz eszre belole.
  • YaniMan #5
    "néhány embernek" :/
  • Zsombor99 #4
    Még csak az hiányzott volna... Gondolj bele, hogy világszinten mekkora hiszti alakult volna ki miatta... Valamint a testvérem is Messengeren keresztül kommunikál a barátjával, emiatt egy ideig nem is tudott vele kapcsolatba kerülni.
    Murphy egyik törvénye szerint "akkor kezdjük érezni igazán, hogy valami mennyire fontos lehet számunkra, ha az a valami eltűnik/megszűnik/leáll/kiesik".
  • SanMaster #3
    Gondolom azért állt le, hogy valami "core" dolgot törölhessenek, off-line kellett rakni a rendszert. Shift-delete, triple wipe, pá pá bizonyíték :D
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    Kár, hogy nem tartott legalább egy hétig.
  • 74auriga #1
    ...és minő meglepetés, mégsem állt meg az élet! A sok függő /akik két percenként nézegetik e telefont/ gondolom sík idegek voltak, rágták a körmüket, hogy most mi van, miért nem csippan a kütyü? Mi lenne, ha napokra állna le valami globális hiba miatt? Sokan eret vágnának, mert szerintük e nélkül nem élet az élet! Meg is érdemlik, akik ilyenek!
    Simán meg lehet lenni Facebook nélkül is! Olyan nincs, hogy e nélkül ne lehetne intézni valamit.