Berta Sándor

Adatokat vár a chip­gyártóktól az amerikai kormány

Az USA kiemelten foglalkozik a chiphiány kérdésével és annak részleteivel.

Az Amerikai Egyesült Államok nemzetbiztonsági kérdésként kezeli az éve eleje óta tartó chiphiányt. A Fehér Ház ezért minden érintett cégtől adatokat kért be a jelenlegi helyzettel kapcsolatban és szeretne belelátni az autóipari gyártók és beszállítók logisztikai láncainak a működésébe. Az információk átadása egyelőre önkéntes alapon történik, de idővel ez megváltozhat.

Washington azért állt elő az elképzeléssel, mert az eddiginél keményebben akar fellépni a chiphiánnyal szemben. Gina Raimondo amerikai kereskedelmi miniszter első lépésként szeretné minden eddiginél jobban áttekinteni a jelenlegi szituációt. A politikus azt reméli, hogy minden piaci szereplőtől megkapja a szükséges adatokat a raktárkészletről és a keresletről, valamint a szállítási információkat is. Raimondo ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy ha túl kevés adat érkezik be vagy túl kevés vállalat vesz részt a folyamatban, akkor megteremtik a kötelező információ-átadást biztosító jogi környezetet.

Az amerikai kabinet 45 napon belül vár választ az érintett társaságoktól és biztosította azokat, hogy bizalmasan kezeli az általuk továbbított adatokat. Emellett a kereskedelmi minisztérium egy videokonferenciát szervez, az eseményen a különböző ágazatok meghatározó szereplőinek (Apple, Ford, General Motors, Intel, Stellantis stb.) vezetői vesznek majd részt. A Joe Biden vezette amerikai kormány el akarja érni, hogy több chipet gyártsanak az USA-ban, a politikus ezért 50 milliárd amerikai dollárral akarja támogatni a szektort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uwu2020 #1
    És ezzel miért kellett ennyit várni?