Berta Sándor

Őrszolgálatot lát majd el a Boston Dynamics robotkutyája

Újabb gyártó próbálja ki ezen a területen a Spot nevű modellt.

A Boston Dynamics nevű robotfejlesztő- és gyártó cég tavaly került a Hyundai Motor tulajdonába. A társaság egyik legismertebb terméke a Spot nevű robotkutya, amelyet a CNET értesülései alapján a dél-koreai konszern helyi létesítményeiben most a biztonsági feladatok elvégzésére, járőrtevékenységre alkalmaznak.

A feladatkörben Spot kifejezetten biztonságra fókuszáló változatát (Factory Safety Service Robot) használják, amelyet a szakemberek egy új hőképkamerával és 3D Light Detection and Ranging (LiDAR) egységgel szerelték fel, ezáltal képes pontosan meghatározni az esetleges tűzveszélyes helyeket. A Spot emellett elkíséri a biztonsági őröket a járőrtevékenységük közben és megvizsgálja, hogy az egyes ajtók zárva vagy nyitva vannak-e.

A robotkutya különleges verziójának bevetésére egy kísérleti projekt keretében kerül sor. Amennyiben az eredmények megfelelők lesznek, úgy a Spotot a Hyundai más üzemeiben is alkalmazhatják hasonló feladatokra. A hír egyébként azért nem meglepő, mert a korábbi hirdetések alapján a robotkutya őrzött már bárányokat, járőrözött a Ford egyik gyárában, majd kamerákkal és táblagéppel felszerelve a bostoni Women's Hospitalban vizsgálta meg a koronavírusos betegeket, ezáltal elkerülhető volt, hogy a személyzet megfertőződjön.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!