Berta Sándor

A Microsoft elhalasztja az irodákba való visszatérést

Jövő január vagy tavasz előtt aligha kezdődhet el a normális munkavégzés.

Jared Spataro, a Microsoft modern munkáért felelős alelnöke a blogbejegyzésében jelentette be, hogy a konszernnél - az eredeti tervekkel ellentétben - október 4. után nem tér vissza a normális munkarend. Erről állapodott meg Satya Nadella, az óriáscég vezetője és Ryan Roslansky, a LinkedIn első embere.

A döntés hátterében az áll, hogy az Amerikai Egyesült Államokban ismét emelkedtek a koronavírus-járvány fertőzési számai, ezért a vezetők úgy határoztak, hogy jegelik a korábbi elképzeléseket. Satya Nadella és Ryan Roslansky egyúttal döntöttek arról is, hogy ezúttal nem jelölnek ki újabb dátumot, hanem akkor foglalkoznak ismét a témával, ha tartósan csökkenni fognak a fertőzési számok. A munkatársakat megpróbálják 30 nappal előre tájékoztatni az irodákba való visszatérés lehetséges időpontjáról. A társaság szakértői ugyanakkor úgy vélték, hogy 2022 előtt erre nem lesz lehetőség.

A vállalat jelezte, hogy maximálisan betartja a tengerentúli egészségügyi hatóságok ajánlásait, s az Amazon és az Apple példáját követi. A két társaság korábban szintén úgy határozott, hogy legkorábban 2022 januárban tér vissza az irodai munkavégzéshez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!