Gyurkity Péter

Ősrégi Androidokat száműz a Google

A bejelentkezést tiltják le a nagyon régi verziókban, a biztonság fokozása érdekében.

Az Android esetében a frissítések elhúzódása, egyes esetekben azok teljes elmaradása mindig is gondokat okozott, ellentétben az iOS platformjával, ahol az Apple egyszerűen rákényszeríti a felhasználókat az újabb verziók alkalmazására. Most a nagyon régi szoftvereknél tiltják le az alkalmazásokon belüli bejelentkezést, egy alternatívát azonban meghagynak.

A cég saját hivatalos támogatói oldalán tette közzé az újabb bejegyzést, amelyben figyelmeztetik a felhasználókat a fontos változásra, eközben azonban az érintettek külön levelet is kapnak, hogy senki ne maradjon le a tudnivalókról. A részletes magyarázat szerint az Android 2.3.7 és az ennél is régebbi szoftvert futtató készülékeken szeptember végétől már nem tudunk majd bejelentkezni saját Google-fiókunkkal, legalábbis az egyes alkalmazásokon belül, viszont aki továbbra is szeretne kitartani ezen koros készülékek mellett, az a böngészőn keresztül a jövőben is megteheti majd ezt. Amennyiben viszont az appokat szeretnénk tovább használni, ehhez az operációs rendszer 3.0-s (vagy még újabb) verziójára lesz szükségünk.

A változásban érintett verziók értelemszerűen a fent említett és az ennél is régebbi példányok, tehát az Android 2.3.7, a 2.3, a 2.2, a 2.0, illetve az 1.6, 1.5, 1.1 és 1.0. A magyarázat szerint erre a biztonság fokozása érdekében van szükség, a lépés tehát elkerülhetetlen, így az érintett felhasználóknak mindenképpen érdemes újabb készülék után nézni – illetve ellenőrizni, hogy elérhető-e valamilyen frissítés, a platform egy újabb verziója az adott hordozható kütyün. Természetesen részletes instrukciókat is mellékelnek a bejegyzésben azok számára, akik nem tudják, hogyan lehet ellenőrizni a szoftver verzióját, illetve lekérni az elérhető frissítések listáját.

A fontos lépés szeptember 27-én esedékes, ezt követően ezen régebbi szoftverek esetében csak és kizárólag a böngészőben jelentkezhetünk majd be Google-fiókunkkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)