Berta Sándor

Face ID lesz a MacBook és az iMac készülékekben

Megerősítést nyert egy két évvel ezelőtti információ.

Jelenleg az iPhone és iPad modelleken érhető el a Face ID arcfelismerő funkció, azonban ez kibővülhet. Az Apple már évekkel ezelőtt benyújtotta a kapcsolódó szabadalmát az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO), így a Face ID a MacBook és iMac termékeken is elérhetővé válhat. Mindezt megerősítette most Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító munkatársa és rá hivatkozva a MacRumors híroldal is.

A társaság a funkciót néhány éven belül integrálhatja a különböző Mac számítógépekbe, sőt, hosszú távon az Apple összes eszközében lecserélhetik a Touch ID-t a Face ID-re. Gurman úgy vélte, hogy a módosítás különösen az új iMac esetében lenne hasznos, mert a készülék nem kínál integrált biometriai azonosítási módszert, hanem csupán az Apple Magic Keyboard segítségével bővíthető ki a Face ID által kínált lehetőségekkel.

Az újságíró hozzátette, hogy a nemrég megjelent új iMac modellbe is terveztek a szakemberek egy Face ID-kompatibilis kamerát, de annak beszerelését a következő generációk piacra dobásáig elhalasztották. A MacBookok esetében szintén nehéznek bizonyult az integráció, mert a beépített kijelző sokkal vékonyabb, mint az iPhone és az iPad termékekbe szerelt panelek.

Gurman hangsúlyozta továbbá, hogy az Apple az infrakamerák kiterjesztett valóság funkcióit is ki akarja bővíteni. A változtatások azért is szükség van, mert a vetélytársak is beépítettek valamilyen megoldást az eszközeikbe, például a Surface Laptop 4 is webkamerát alkalmaz a biometriai azonosításra. Ezért csupán idő kérdésének tűnik, hogy az Apple is ellássa a MacBookokat és az iMaceket a Face ID vagy más hasonló funkcióval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rav3n319 #4
    Covid tesztet nem kér? :)
  • Kissssss0 #3
    jujj, nem mondod!!!
  • M2 #2
    Könyörgöm! 2021-et írunk!
    Jövőre talán eljut hozzád az ezer dolláros monitorállvány híre, akkor fogsz igazán meglepődni!
  • Kissssss0 #1
    stílusos sajt reszelő... azért a répátokat ne dugjátok bele.