Berta Sándor

Face ID funkció jöhet a Mac számítógépeken is

Az Apple már régen benyújtotta a kapcsolódó szabadalmát.

Eddig a kaliforniai konszern iPhone és iPad készülékein érhető el a Face ID arcfelismerő funkció, azonban ez a közeljövőben megváltozhat, miután kiszivárgott, hogy az Apple a Face ID-t a Mac számítógépekbe is integrálni akarja. Nyilvánosságra került ugyanis egy olyan szabadalom, amelyet az Apple az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) nyújtott be.

A szabadalmi dokumentumban a felhasználó jelenlétének felismeréséről van szó és a funkció lehetővé teheti, hogy a számítógép az energiatakarékos üzemmódból automatikusan felébredjen, ha észleli, hogy a tulajdonosa előtte van. Mindez azt jelenti, hogy az új megoldás okosabb lenne, mint a jelenleg az iPhone és az iPad Pro készülékekben alkalmazott Face ID, hiszen az csak akkor aktiválódik, ha az eszközt megmozdítják vagy valaki írni kezd rajta.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a leírásban számítástechnikai eszköz szerepel, amely egyaránt jelenthet okostelefont, táblagépet vagy asztali, illetve hordozható számítógépet. Mindenesetre az árulkodó, hogy az Apple a szövegben többször is a Mac elnevezést használja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csigafi #5
    Na egy újabb felesleges fejlesztés amiben le vannak maradva. Hiszen ez a technika már rég le lett fejlesztve. Az új lenyomatos azonosító is addig működik amíg meg nem vágja az úját a tulaj. netán ha megsérül és kötés van a fején vagy sapka stb akkor már mit sem ér mindez. Hasonló arcszerkezetű embereket agyún úgy tulajnak ismeri fel majd a rendszer. Tény hogy a Mac eddig a legjobb oprendszer amit átlag emberek is használhatnak. Remélhetőleg szabadon használhat funkció lesz ez amit nem lesz kötelező használni. Hátránya hogy ettől drágább lesz majd az eszköz. Szerintem ezt külön megvehető alkalmazás vagy hardverként lenne értelme piacra dobni.
  • Kissssss0 #4
    jesszus ezek még mindig ezzel a sajtreszelővel nyomulnak? XDD lol.
  • Sir Cryalot #3
    észleli, hogy a tulajdonosa<

    Haha

    tulajdonosa

    Haha

    Még az user is túlzás
  • Ender Wiggin #2
    Ez miért jó? Billentyűt megnyomni mennyiből áll?
  • A1274815 #1
    Mert a mobilokon olyan jól bevált. :D