Homeboy

Teljes web anonimitás neked és a CIA-nek

Biztosan neked is jól jönne egy olyan szoftver csomag mint amilyet a CIA emberei használnak azért, hogy észrevétlenül és nyom nélkül böngésszék a netet különböző gonosztevőket keresve. Tulajdonképpen erről szól a SafeWeb hamarosan megjelenő programja mely a Triangle Boy nevet viseli és állítólag teljesen anonim módon lehet a webet böngészni a segítségével.

A SafeWeb már elindított a ingyen bögészhető gateway-t mely 128 bites SSL titkosító eljárárást használ, azonkívül kikapcsolja a cookie-kat, scripteket és elrejti a felhasználó IP-címét.

A hétfői Wall Stree Journalban megjelent cikkben azt állítják, hogy a CIA is szeretne részt venni a Triange Boy teljes verziójának kialakításában. Ezzel állításuk szerint az a céljuk, hogy hagyományos Internet-kémkedési feladatokat végezzenek de egyesek szerint az igazi ok valójában az, hogy megpróbálják feltörni a Triangle Boy-t és oly módon módosítsák, hogy a programot használó egyénnél kémkedjen.

Ha valóban ez lenne a valódi ok, akkor nem valószínű, hogy a CIA licenszelné a programot hanem inkább letöltenének néhány példányt és csendben elkezdenének rajtuk dolgozni. Kritika érte az ügynökséget amiatt is, hogy szeretné ha be tudna hatolni külföldi hálózatokba úgy, hogy kicsi legyen a lebukás veszélye. A CIA tagadja, hogy érdeklődne a Triange Boy iránt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!