Gyurkity Péter

Visszatér a Google a Honorra

Az új sorozat ismét támogatja a Google platformját, a Huawei viszont kívül marad a körön.

Az akkor még első számú kínai telefongyártó kapcsán tavaly ősszel számoltunk be arról, hogy eladták a Honor névre hallgató üzletágukat, amely elsősorban az amerikai szankciók hatásával volt magyarázható. A jelek szerint a lépés bevált, hiszen az immár önálló cég ismét támogatni fogja a Google ökoszisztémáját.

A vállalat német részlege számolt be egy rövid Twitter-bejegyzésben a friss fejleményekről, amelyek közül kiemelkedik a Google Mobile Services (GMS) újbóli támogatása. Ez a bejelentés szerint a Honor 50-sorozat megjelenésével valósul majd meg, ami rövid időn belül esedékes, ami pedig a hardvert illeti, az új telefonok már a Snapdragon 778G chipre támaszkodnak majd, vagyis ezen a téren sem maradnak fenn az eddigi korlátozások. Ez persze elsősorban a vállalat (üzletág) értékesítésének köszönhető, hiszen a Huawei jelenlétének és befolyásának leépítését követően az amerikai szankciók is kevésbé bizonyultak relevánsnak. A szoftveres oldalon marad a Magic UI, ez viszont újabb funkciókkal bővül ki, elsősorban a kezelőfelületet illetően.

A Huawei eközben egészen más utat jár be, ami nyilván annak következménye, hogy a gyártó ellen továbbra is érvényben maradnak a fent említett szankciók. A Reuters értesülése szerint a vállalat alapítója és vezérigazgatója arra buzdítja a vezetést, hogy a szoftveres téren nyújtsanak igazi előrelépést és megújulást, ez ugyanis kívül esik az amerikai befolyáson, ezzel pedig nagyobb autonómiát biztosíthatnak a cégnek a további lépések megtételéhez. Kérdés, hogy erre mennyiben van esélyük, hiszen a komoly kihívóként beharangozott Harmony OS tulajdonképpen egy Android-klón, saját alkalmazásbolttal, aminek kínálata nyilván jóval szűkösebb.

Ami a Honor 50 megjelenését illeti, ez hamarosan megvalósul, mindhárom változat 120 Hz-es AMOLED-panellel, hátoldali tripla-, valamint előlapi iker-kamerával fut majd be. Egyes előrejelzések szerint idén akár 100 millió készüléket is leszállíthatnak, amivel az egykori anyacég várható eredményét is meghaladnák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!