Berta Sándor

Mesterséges intelligencia fejlesz­tésekhez készít rendszert az LG

A dél-koreai konszern komoly összeget fektet be az új infrastruktúra kiépítésébe.

Bae Kyung-hoon, az LG mesterséges intelligencia kutatási részlegének vezetője egy internetes eseményen beszélt a társaságnak a technológiával kapcsolatos elképzeléseiről. Minderre azután került sor, hogy az LG bejelentette, hogy azt tervezi, hogy a következő három esztendő során több mint 100 millió amerikai dollárt ruház be egy olyan nagy teljesítményű számítógépes rendszer megalkotásába, amelyet később a mesterséges intelligencia fejlesztésekhez alkalmazna.

A tervek alapján az új számítógépes infrastruktúra 600 milliárd gépi tanulási paramétert fog ismerni és másodpercenként 95,7 billiárd számítás elvégzésére lesz képes. Az új rendszer várhatóan az esztendő második felétől lesz elérhető és 2022 első felében követi majd egy egybilliónyi paramétert felismerő mesterséges intelligencia modell. Érdekesség, hogy a paraméterek száma háromszor magasabb, mint az Open AI által megalkotott GPT-3 esetében, amely jelenleg a világ legnagyobb autoregresszív nyelvi modellje. A paraméterek nagy száma lehetővé teszi a mesterséges intelligencia-modell számára, hogy sokkal pontosabban végezhesse a feladatát, mint más hasonló modellek.

Az LG az új infrastruktúrát többek között felhasználná tanulmányok és a szabadalmak elemzésére és egy átfogóbb adatbázis létrehozására. Az utóbbi segítségével a dél-koreai óriáscég vegyipari üzletága új anyagokat találhat az akkumulátorok és a kijelzők számára.

A vállalat emellett ki akar fejleszteni egy olyan mesterséges intelligencia modellt is, amellyel a termékek megalkotói lerövidíthetik a tervezési folyamatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!