Berta Sándor

Mesterséges intelligencia céget vett a Panasonic

A japán elektronikai konszern komoly összeget fizetett a vállalkozásért.

A Panasonic sajtóközleményben jelentette be, hogy több mint 7,1 milliárd amerikai dollárért megvásárolta a Blue Yonder nevű mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó vállalatot, amely elsősorban beszállítói láncokat menedzselő rendszereket készít. Az üzlet hátterében éppen ezért az állhat, hogy a Panasonic is szeretné átalakítani a meglévő beszállítói láncát.

A Blue Yonder székhelye Arizonában, Scottsdale városában található és a tranzakció érdekessége, hogy a japán óriás a társaság hatalmas adósságát is átvette. A Panasonic már tavaly júliusban megszerezte a Blue Yonder 20 százalékos tulajdonrészét. A japán cég most közölte, hogy azután sikerült megvalósítani a felvásárlást, hogy az elmúlt időszakban megállapodott az amerikai vállalkozás kisebbségi tulajdonrészét birtokló részvényesekkel, amelyek között ott volt a Mountain Capital és a Blackstone. A tranzakció várhatóan az esztendő végéig zárulhat le.

A Panasonic azért akarta megszerezni a tengerentúli vállalatot, mert úgy ítélte meg, hogy a segítségével felkészülhet a következő évek kihívásaira mindenekelőtt a logisztika területén. A japán konszern ügyfelei a koronavírus-járvány ideje alatt egyre több megrendelésüket adták le interneten és ez megnehezítette a logisztikai tevékenységét. Egy célzott, megfelelő szoftverekkel automatizált áruvezérlés ugyanakkor sikeresebbé teheti a vállalatot és a beszállítói lánc intelligens menedzselésével növelhetők a bevételek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!