Berta Sándor

Független marad a Discord

A Microsoft képviselőivel folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre.

Március végén szivárgott ki, hogy a szöveges, kép-, videó- és audiokommunikációs lehetőséget egyaránt kínáló; Windows, MacOS, Android, iOS és Linux operációs rendszereken egyaránt futó Discord iránt számos cég érdeklődik. A népszerű VoIP-alkalmazás és digitális terjesztési platform vételárát 10 milliárd amerikai dollárra becsülték és az egyik lehetséges kérőként a Microsoft merült fel.

Most a The Wall Street Journal azt írta, hogy lezárultak a Discord és a redmondi konszern képviselői közötti egyeztetések, amelyek nem vezettek eredményre. Ezért a szolgáltatás egyelőre biztosan nem kerül a Microsoft tulajdonába, de más társaság tulajdonába sem, mivel a Discord vezetői úgy döntöttek, hogy megtartják a vállalat önállóságát és függetlenségét. A hangsúly ugyanakkor az egyelőre szón van, mivel a platform a jövőben is nyitott lesz az esetleges ajánlatokra. Mindez úgy hangzik, mint ha a cég képviselői szeretnének minél magasabb vételárat kicsikarni a leendő érdeklődőkből.

Az amerikai újság rámutatott, hogy a Microsoft mellett további két komoly érdeklődő volt, akik felvásárolták volna a szolgáltatást. A tengerentúli konszern számára mindenesetre ez rövid időn belül a harmadik meghiúsult üzlet, hiszen nem tudott tulajdonrészt szerezni a TikTokban sem és a Pinterestet sem tudta megvenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!