Berta Sándor

A chiphiány ellenére jöhet a Mini-LED kijelzős iPad Pro

Az Apple nem akarja feladni a terveit.

A DigiTimes tajvani IT-portál tavaly decemberben arról írt, hogy Mini-LED képernyős iPad Pro érkezhet és az Apple hónapokon belül piacra dobhatja az új terméket. Ezután ismertté vált, hogy áprilisban érkezhet a készülék, amelyet a Mac vagy egy erős PC potenciális alternatívájaként pozicionál a gyártó, USB Type-C-port helyett Thunderbolt-csatlakozóval lesz felszerelve és a beszerelt központi egység az M1-es chip teljesítményszintjét hozza majd. Az év második felében pedig érkezhet egy olcsóbb iPad és egy iPad mini is. Nemrég ugyanakkor kiderült, hogy a chiphiány bizonyos MacBook- és iPad-modellek gyártását is veszélyezteti.

Most Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító szerkesztője arról számolt be, hogy az Apple a nehézségek ellenére még ebben a hónapban piacra dobja a Mini-LED képernyős iPad Prót. Az ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy az új eszköz mekkora mennyiségben lesz elérhető. A felmerült alkatrészhiány az új Mini-LED kijelzőpanelek gyártását és kiszállítását egyaránt érintik. A Mini-LED paneleket az Ennostar Inc., a General Interface Solution Holding Ltd. és a Taiwan Surface Mounting Technology Corp. fogja szállítani. Mind a három vállalat tajvani.

Gurman és a kollégája, Debby Wu szerint az új termék bemutatására a legkorábban április második felében kerülhet majd sor egy hivatalos eseményen. Az Apple szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta a nyilvánosságra hozott információkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #5
    Jobb edge-lit az vissza tud ütni elég keményen microLED-nek is, ha egyáltalán annak jut sansz.
  • noland #4
    Aha, köszi! Láttam egy fejlesztési menetrend ábrát, abból az derül ki, hogy a miniLED egy átmeneti fejlesztés a hagyományos LCD és a microLED között. Nem sejtettem, hogy csak minimális a különbség. Akkor egyelőre még várok. 13.3 inches re lesz majd szükségem.
  • Sir Cryalot #3
    De ez ips LCD, nem mikro led (az kanyarban sincs). Ez az edge lit upgradeje akar lenni , de abban meg van annyi tartalék hogy nem megy sehova.
    15.6 incsesben van rá esély, de nem nagy szám
    (google)
    site:forum.notebookreview.com miniled

    itt kiderül hogy csinálják.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.04.14. 12:40:15
  • noland #2
    Hol lehet ilyen panelt venni? Mi a gond vele? Én egy windowsos táblaPC ben cserélném ki, ha határozottan jobb képe van mint egy jobb minőségű IPS LCD nek. :) Köszi!
  • Sir Cryalot #1
    már lehet venni miniLED-el készreszerelt panelt , vehetnék a gamerlaptopomba ha nem tudnám jobban hogy mi a gond.