Berta Sándor

Zsarolók célkeresztjébe került az Acer

A számítógépgyártó minden idők legmagasabb pénzkövetelésével találta szembe magát.

A REvil nevű zsarolóvírusos csoport sikeresen betört az Acer hálózatába és 50 millió amerikai dollárt követel a cégtől. A REvil tagjai az Acer belső dokumentumainak képernyőképeivel bizonyították, hogy valóban megtörtént az eset és ők állnak az akció mögött. A támadásról a The Record számolt be. A hírportál közölte, hogy a csapat tagjainak még korábban sikerült betörniük az Acer IT-rendszereibe. A társaság ugyanakkor nem akarta megerősíteni az akció tényét és sikerességét. Az ügy azután lett ismert, hogy a részleteket egy olyan deepweb platformon is nyilvánosságra hozták, amelyet a REvil a megtámadott, de nem fizető vállalatok adatainak megjelentetésére használ. Ebben az esetben viszont csupán a képernyőképek voltak elérhetők.

A követelt összeg 213 793,5 monero, amely közel 50 millió amerikai dollárnak felel meg. Amennyiben az Acer a megadott határidőig nem fizet, akkor a követelés közel 100 millió dollárra nő. Az oldal egy chatszobához is hozzáférést biztosított, amelyen keresztül a tajvani óriáscég képviselői kommunikálhatnak a zsarolókkal. Az utolsó üzenetekből az derült ki, hogy az egyeztetések a múlt héten átmenetileg megszakadtak.

A Palo Alto Networks rámutatott, hogy a zsarolóvírusok esetében az eddigi legmagasabb követelés 30 millió dollár volt és az szintén a REviltől származott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #2
    "moreno" ? :DD
  • mumoka 2012 #1
    ha ennyi esze volt az Acer belső dokumentumainak a tárolása netre kötőt gépen van meg érdemlik a tanuló pénzt illik meg fűzetni.Fontos dolgot nem ott kell tárolni.