Berta Sándor

Áprilisban érkezhet az új iPad Pro

Az új modell erősebb chipet kaphat.

Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító újságírója írta meg, hogy az iPad Pro új változata áprilisban megjelenhet és a Mac vagy egy erős PC potenciális alternatívájaként pozicionálják. Az új készülék a dizájnját tekintve nem igazán különbözik majd a korábbi változatoktól, de az eddigi USB Type-C-portot Thunderbolt-csatlakozó fogja felváltani, míg a beszerelt központi egység az M1-es chip teljesítményszintjét hozza majd. Az év második felében érkezhet egy olcsóbb iPad és egy iPad mini is. Az előbbi vékonyabb és könnyebb lesz a jelenlegi verziónál, míg az utóbbi a 7,9 hüvelykesnél nagyobb képernyőt kaphat.

Az iPad Pro továbbra is 11, illetve 12,9 hüvelykes kijelzőkkel lesz elérhető, de csak a nagyobb fog kapni Mini-LED-es háttérvilágítást, így a fényerőt és a kontrasztot jobban lehet majd vezérelni. A beépített chip várhatóan továbbra is az A termékcsalád tagja lesz és az A14 Bionix egyik módosított változata lehet, valószínűleg egy "A14X". Ezt alátámaszthatja, hogy az A14 Bionic Firestrom magjait alkalmazták az M1-ben is, de abban a négy helyett csupán kettő magot integráltak.

Az USB Type-C-ről Thunderboltra váltás fizikai szempontból nem jár változásokkal, mivel a két csatlakozó ugyanolyan tulajdonságokkal bír, így a kábelek és a különböző adattárolók ugyanúgy használhatók lesznek továbbra is. A Thunderbolt ugyanakkor sokkal nagyobb, 40 Gbps-os adatátviteli sebességet kínál, valamint nagyobb rugalmasságot biztosít például a külső monitorok vagy más perifériák esetében.

A DigiTimes tajvani IT-portál tavaly decemberben arról írt, hogy Mini-LED képernyős iPad Pro érkezhet és az Apple hónapokon belül piacra dobhatja az új terméket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!