JohnnyCage

Az LG megteremti az internetes háztartást

[IDG] A koreai LG Electronics Inc. miután megjelentette internetes mosógépét, most egy szintén internet-kapcsolattal rendelkező mikrohullámú sütőt adott ki.

Az LG úgy tűnik, komolyan veszi a tudósok azon feltételezését, miszerint tíz éven belül a háztartások döntő többségét számítógép vezérli majd. A talán ezért döntött úgy, hogy elkészíti az internetes mikrosütőt. Az új mikrohullámú sütő valójában egy hagyományos mikrosütő és egy egyszerű számítógép kombinációja. A sütő tartalmaz egy beépített modemet, és egy LCD TouchScreen érintőkijelzőt is. A koreai központú elektronikai óriás még a január folyamán bemutatta a készüléket a Chicago-i Houseware Show kiállításon.

A hagyományos sütési funkciók mellett az új mikró internet-hozzáférést is kínál. Az interneten a készülék tulajdonosa különféle recepteket kereshet, de bármilyen más, főzéssel-sütéssel kapcsolatos információt is megszerezhet, mint például a készülőben lévő ételhez tartozó optimális sütési idő, vagy mint az ajánlott sütési hőmérséklet, stb..

A társaság korábban kiadott internetes mosógépe hasonló elven működik. A mosógép felkapcsolódik az internetre, és letölti a megadott ruhafajtához legjobban megfelelő mosási programot, megmondja, hogy milyen és mennyi mosószer szükséges, és még számos egyéb információt is a felhasználó rendelkezésére bocsájt. A mosógéphez tartozó internetes adatbázisból esetenként még új mosási program is letölthető.

Az LG az általa készített internetes háztartási eszközökhöz a közeljövőben hozzákapcsolja az online vásárlás lehetőségét is, így amennyiben a felhasználónak valamely mosószerből, ételből, fűszerből, stb. kifogyott a készlete, kényelmesen, otthonából megrendelheti az utánpótlást.

Az LG Electronics piacvezető a háztartási és szórakoztatóeszközök online-ná tételében, és a cég a jövőben komoly lehetőségeket lát az internetes háztartásban. A társaság internetes háztartási eszközei jelenleg csak próbaképp léteznek, az LG a rendszer alkalmazhatóságát szeretné tesztelni segítségükkel. Amennyiben a tesztelés sikeres lesz, a cég néhány éven belül megjelentetheti azokat az eszközöket is, amelyek már a boltokban is kaphatóak lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Coine #2
    Meg összemossák a színes és a fehér ruhákat :)))))