Berta Sándor

Kiterjesztett valóság céget vett a TeamViewer

A társaság nem várt sokat és máris végrehajtotta idei első felvásárlását.

Oliver Steil, a TeamViewer vezetője tavaly decemberben nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a közeljövőben újabb vállalatokat vásárolhatnak fel. Nos, ez be is következett. A cég ugyanis most sajtóközleményében és közösségi hírében jelentette be, hogy megvásárolta az Upskill nevű amerikai vállalkozást, amely a kiterjesztett valóság területére fejleszt szoftvereket. Az okosszemüvegekhez és más eszközökhöz megalkotott valós idejű adatátviteli interfészekkel ellátott programok lehetővé teszik a digitalizált munkafolyamatok alkalmazását - különösen az ipari gyártásban és az auditálások során.

A felvásárlással a TeamViewer megerősítette az ágazatspecifikus kiterjesztett valóság megoldások piacán betöltött globális pozícióját. A cég a tavalyi esztendő óta fektet be az Ipar 4.0 területén használható kiterjesztett valóság megoldásokba és ezért vette meg tavaly a Ubimaxot, amely a hordozható számítástechnika szoftverek piacán számít vezetőnek. Így lett a TeamViewer ügyfele a Coca-Cola Hellenic Bottling Company, a DHL és a Siemens.

A 2010-ben alapított Upskill elsősorban Észak-Amerikában van jelen, a központja Tysons Cornerben, Virginiában van, míg a fejlesztési centruma a texasi Austinban. A TeamViewer mind a két kirendeltséget megtartja, sőt, tovább építi ki. Az Upskill ügyfelei közé tartozik az American Bureau of Shipping, a Merck KGaA és a The Boeing Company. A két fél nem hozta nyilvánosságra a vételárat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!