Berta Sándor

Először engedélyezték autonóm repülő drónok használatát

A robotrepülőgépek működtetése földi személyzet nélkül is megvalósítható.

Az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (FAA) első alkalommal engedélyezte egy cég számára, hogy automatizált pilóta nélküli légi járműveket üzemeltessen. A cél az, hogy az Amerikai Egyesült Államokban továbbfejlesszék a vállalati drónok esetében a tágabb szabályozást.

Amint most ismertté vált, a bostoni székhelyű American Robotics még a múlt hét végén kapta meg a Szövetségi Légügyi Hatóság engedélyét. Reese Mozer, a társaság társalapítója és vezetője kiemelte, hogy az évtizedeken át tartó tárgyalások végre eredményre vezettek és büszkék arra, hogy első vállalkozásként megfeleltek a szövetségi hatóság átfogó biztonsági előírásainak, amelyek eddig korlátozták a robotrepülőgépek alkalmazását a kereskedelem területén.


A Scout sorozatú pilóta nélküli légi járműveket négy esztendőn át tesztelték és a legutóbbi próba során a drón automatikusan naponta akár tíz utat is teljesített. Steve Dickson, az FAA vezetője még decemberben azt hangsúlyozta, hogy az új szabályok szabaddá teszik az utat a robotrepülőgépeknek az amerikai légtérben való további integrációja felé, a biztonsági és védelmi aggályok kezelésével. Ráadásul ezek az előírások közelebb hozzák azt a napot is, amikor a pilóta nélküli légi járművek használata, például a csomagok kiszállítása során rutinszerű tevékenység lesz.

Lance Ruppert, a Growmark agronómiai marketing- és műszaki igazgatója kifejtette, hogy az American Robotics technológiája iránti érdeklődésük azzal a szándékkal kezdődött, hogy megbízható, méretezhető és minimális emberi erőforrásokkal kivitelezett drónos képalkotási megoldással rendelkezzenek. Ez a technológia az FAA engedélyeivel együtt lehetővé teszi, hogy e robotrepülőgépek kiszolgáló személyzet nélkül működjenek és a pilóta nélküli légi járművek széleskörűen elterjedjenek az iparban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!