Berta Sándor

Bemutatta kameradrónját a Sony

A robotrepülőgép a gyártó kameráihoz készült.

A társaság már tavaly novemberben bejelentette a kifejezetten az Alpha kameráihoz kifejlesztett Airpeak nevű különleges robotrepülőgépét, amely mesterséges intelligenciát használ és lehetővé teszi a különösen éles videók készítését. A pilóta nélküli légi járműről korábban egy 15 másodperces klip is kiszivárgott, de abból sem derült ki több részlet, csupán az, hogy a drónnak legalább két légcsavarja lesz.


A Sony most bemutatta a teljes robotrepülőgépet, amely egy kvadrokopter. A pilóta nélküli légi járművet úgy alakították ki, hogy akkor is biztonságosan fel és le tudjon szállni, ha a felhasználók egy Alpha kamerát szerelnek rá. Az óriáscég ezért helyezett el a drónon két futót is, amelyek repülés közben felfelé fordulnak. A Sony közölte, hogy a robotrepülőgépet kalandkedvelő alkotók számára alkotta meg és a mesterséges intelligencia segíthet abban, hogy a pilóta nélküli légi járművön lévő kamerákkal készített filmfelvételek tökéletesek legyenek, akkor is, ha a drón éppen mozgásban van.

Az Alpha kamerák rendkívül népszerűek a videobloggerek és a filmkészítők körében, mert a kompakt méretük ellenére nagyon jó minőségű videók készítését teszik lehetővé. Az Airpeak sokkal professzionálisabb anyagok megalkotását biztosítja, mint a beépített kamerával rendelkező olcsó robotrepülőgépek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)