Berta Sándor

Fitnesz­karkötőt dobott piacra a OnePlus

A társaság először jelentkezett ilyen készülékkel.

A OnePlus eddig okostelefon-gyártóként volt ismert, azonban most bemutatta az első fitneszkarkötőjét, amely elsősorban az olcsóságával hódíthat majd. Az Android Central nevű portál regionális szerkesztője, Harish Jonnalagadda által elvégzett tesztből ugyanakkor kiderült, hogy a termék sokkal inkább a túlzottan rövid üzemideje miatt válhat emlékezetessé a vásárlók számára.

A vállalat által egyszerűen csak OnePlus Band névvel ellátott fitneszkarkötő képes az alapvető funkciókra, így például méri a sporttevékenységek és az alvás jellemzőit, valamint a szívfrekvenciát és a véroxigénszintet. A cég az új eszközt elsősorban a sportolóknak ajánlja és 13 különböző üzemmódot kínál az edzésprogramokhoz. Külön értesítések érkezhetnek az illető okostelefonjáról is, sőt, a kiegészítő képes vezérelni az okostelefonos zenelejátszást és működtetni a készülékekbe integrált kamerákat is.

A OnePlus Band esetében a legnagyobb hiányosságot a mindössze 100 mAh-s akkumulátor jelenti, amely elvileg a gyártó adatai alapján 2 hét üzemidőt biztosít, de a a valóságban ez az idő csupán alig 2 nap. A beépített AMOLED-paneles kijelző 1,1 hüvelykes, a felbontása 126 x 294 képpont és a fitneszkarkötőhöz jár egy cserélhető szilikonpánt is, amely fekete, sötétkék és narancs-szürke színekben érhető el.

Az új termék a OnePlus Health App nevű alkalmazás segítségével vezérelhető és jelenleg csak az Androiddal kompatibilis, az iPhone-támogatás az év során valósulhat meg. A jelenleg kizárólag Indiában kapható eszköz bevezető ára 2499 indiai rúpia, amely körülbelül 28 eurónak felel meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!