Berta Sándor

Diem lesz a Libra

A kriptovaluta mögött lévő szervezet váratlan bejelentést tett.

A Diem Szövetség közölte, hogy a Facebook által tervezett digitális pénz neve a jövőben Libra helyett Diem lesz. A latin szó azt jelenti, hogy nap és a segítségével azt akarják erősíteni a köztudatban, hogy a virtuális fizetőeszközt fejlesztő projekt független a közösségi platformtól. Az egyesülés egyúttal hozzátette, hogy a Diem egyúttal arra is utal, hogy egy új nap kezdődött a program életében. Ezt támasztja alá az is, hogy a Libra Szövetség neve is Diem Szövetség lett.

A szervezet rámutatott, hogy tény, hogy a Facebook kezdte el kifejleszteni a kriptovalutát, de idővel átengedte a projekt ellenőrzését a svájci székhelyű egyesülésnek. Stuart Levey, a Diem Szövetség vezetője hangsúlyozta, hogy ennek ellenére a vállalat továbbra is fontos tagja marad az összesen 27 tagot számláló szervezetnek és egyáltalán nem próbálják meg az összes korábbi kapcsolatot elszakítani. A névváltoztatás azonban azt húzza alá, hogy a Diem Szövetség autonóm és független módon dolgozik, s meg akarják különböztetni magukat más digitális pénz-szolgáltatóktól és -fejlesztőktől. Ez különösen arra vonatkozik, hogy betartanak minden elvárást és előírást, beleértve a pénzügyi szankciók ellenőrzését és a pénzügyi bűnözés elleni harcot is.

A Facebook májusban a kriptovalutájához kapcsolódó digitális pénztárcája addigi nevét, amely Calibra volt, Novi Financialre módosította. Az indoklás szerint a Calibra nagyon közel állt a Librához és jobban megkülönböztethetővé akarták tenni a két megoldást. Az egyelőre kérdéses, hogy a kormányok és a nemzetközi piac, például a bankok miként fognak reagálni a névváltoztatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TSL16b #3
    Legalább így az árfolyam is stabil lesz: 1 diem = 1 DM.
  • Kryon #2
    Carpe Diem!
  • Sydra #1
    Már lejáratták a Libra nevet. Gyorsan váltanak kiadás előtt.