Gyurkity Péter

Az nVidia gondjait igyekszik elkerülni az AMD

A forgalmazóknak szánt tanácsok azonban nem jelentenek garanciát erre.

A GeForce RTX 3000-széria bemutatkozását követően az első beszámolók nemcsak a kiemelkedő teljesítményről (és fogyasztásról) szóltak, hanem az előrendelési galibákról, valamint a vártnál nagyobb kereslet miatti ügyeskedésekről, amelyek egyes esetekben igencsak magas árakhoz vezettek. Az AMD ezen problémákat igyekszik most elkerülni, néhány, a forgalmazóknak szánt jótanáccsal, miközben saját GPU-ik teljesítményével kapcsolatban is újabb részleteket ismerhetünk meg.

A cég a hónap elején rántotta le a leplet a Ryzen 5000 típusú asztali chipekről, amelyeket a napokban követett a noteszgépekbe szánt példányokról szóló hír. Ezzel kapcsolatban szintén felmerült, hogy nem lesznek képesek elegendő példányt biztosítani a megjelenés idejére, így valószínűleg hasonló helyzet áll elő, viszont a gyártó ezt több intézkedéssel szeretné elkerülni. A YouTube oldalán felbukkant videóban a külsős forrás azt fejti ki, hogy a forgalmazóknak a botok kiszűrésére alkalmas szoftver, valamint a CAPTCHA-ellenőrzési funkció integrálását ajánlják, bár ezt a maga részéről az nVidia is erősen javasolta, és ez nem volt elég a gondok elkerüléséhez. A roham valószínűleg megismétlődik, így mindenképpen nehéz lesz a spekuláció megelőzése.


Azt szintén elismerik, hogy a probléma létezik, szerintük viszont ezt a forgalmazókkal szorosan együttműködve könnyebben elkerülhetik, bár az nVidia példája éppen nem ezt mutatja. A hónap elején bemutatott asztali chipek mindenesetre november 5-én jelennek meg, a grafikus vezérlők most, október végén mutatkoznak majd be a nagyközönség előtt, ez utóbbiak valószínűleg szintén 1 hónapra rá bukkannak majd fel a piacon, vagyis nem sok idő van már hátra a készletek növeléséhez. A napokban további részletek szivárogtak ki a technikai jellemzőkről, eszerint valóban komoly ugrásra számíthatunk a teljesítmény terén, bár az még nem világos, hogy a riválissal szemben ez mire lesz elég.

A Radeon RX 6000-sorozat bemutatkozásáról a jövő héten mi is beszámolunk majd, itt ismertetik hivatalosan a jellemzőket, remélhetőleg a kereskedelmi árakkal együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltee_a_bator #3
    Ha egalra hozza a GPU -t az mar boven jo, legyen valasztek.

    CPU teruleten elegge elhuzott amugy, szegeny intel 2014 ota 14nm -en ragadt es mar kazanra kell overclockolnia, hogy ne legyen teljesen kint a versenybol.
  • grebber #1
    Már annyi leak volt hogy az ember tudja megint milyen lesz a kari.
    Már jönnek olyanok is hogy valamiben a 3090-et is elveri az új csúcs amd...