Berta Sándor

Drónok szállíthatják a felszerelést a brit kórházak között

A robotrepülőgépek koronavírus-teszteket, maszkokat és más eszközöket vihetnek majd magukkal.

A brit kormány bejelentette, hogy a közeljövőben elindulhat a szigetországi kórházak között a pilóta nélküli légi járművekre épülő szolgáltatás, amely megkapta a szükséges engedélyeket a Brit Űrügynökségtől.

Az Apian projekt keretében lehetővé válhat a jelenleginél gyorsabb és hatékonyabb áruszállítás az egészségügyi intézmények között, ezáltal időt lehet megtakarítani, ráadásul a fertőzésveszély is jelentős mértékben csökkenthető.

A programot a NHS brit állami egészségügyi szolgálat munkatársai hívták életre. Mindegyik hibrid meghajtásos drón körülbelül 2 kilogramm hasznos terhet tud szállítani közel 100 kilométeres távolságra. A robotrepülőgépek akár rossz időjárási körülmények között is közlekedhetnek és általában 90 méteres magasságban repülnek.

A szolgáltatásra azért is különösen nagy szükség van, mert számos brit kórház túlterhelt a jelenlegi időszakban és ha nem kapnak rendszeresen gyors utánpótlást, akkor bajba kerülhetnek. A problémák különösen az Anglia északi részén, valamint Észak-Írország, Skócia és Wales egyes régióiban lévő egészségügyi intézményeket érintik. Nagy-Britanniában csak a múlt héten pénteken 24 óra alatt közel 16 000 új fertőzést regisztráltak. Azonban ez még közel sem jelenti a járvány második hullámának a csúcspontját, az ONS brit statisztikai hivatal ugyanis napi közel 28 000 új fertőzéses tetőzéssel számol csak Anglia területén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!