Berta Sándor

Mesterséges intelligencia adatbázist indított Amszterdam és Helsinki

A városok áttekinthetővé tették a technológiával kapcsolatos projektjeiket.

Amszterdam és Helsinki bejelentették a mesterséges intelligencia adatbázisaikat, amelyekből látható, hogy az adott településeken hol és milyen célokra használják a technológiát és az arra épülő algoritmusokat, valamint azt, hogy azok hogyan működnek. A városok így akarják bemutatni, hogy mennyire felelősségteljes módon alkalmazzák a mesterséges intelligenciát.

Touria Meliani, Amszterdam alpolgármester kijelentette, hogy az algoritmusok egyre fontosabb szerepet játszanak az életünkben. Jan Vapaavuori, Helsinki polgármestere hozzátette, hogy a technológia segítségével az embereknek a városban mindig és mindenhol jobb szolgáltatásokat kínálhatnak.

Mind a két település különböző területeken kísérletezik a mesterséges intelligenciával. Többek között vannak chatbot-projektek, amelyek ahhoz járulhatnak hozzá, hogy a városi szolgáltatások bárhol és bármikor használhatók legyenek. A felhasználók visszajelzéseket adhatnak és részt vehetnek a kutatási programokban azért, hogy befolyásolhassák a rendszerek fejlesztését. Az adatbázisokban jelenleg még csak néhány alkalmazás van felsorolva, de a következő hetekben továbbiak is bekerülnek.

Pasi Rautio, Helsinki város adatokért és mesterséges intelligenciáért felelős projektvezetője elmondta, hogy a városi szolgáltatásokban egyre nagyobb szerep fog jutni a technológiának, ha a társadalom jobban megbízik majd abban. Miután az új adatbázisokban mindenki számára látható lesz, hogy milyen célokra milyen szoftvert használnak, így várhatóan az emberek is idővel jobban fognak bízni ezekben a megoldásokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!