Berta Sándor

Fejhallgatót is fejleszt a Sonos

Úgy tűnik, hogy a cég a szoftverek mellett egy új hardvert is piacra dobhat.

A Sonos saját beszédasszisztenst kínálna és új operációs rendszert is készít. Most megerősítést nyert az a tavaly januári értesülés, hogy a gyártó a fejhallgató-piacra is be akar lépni. Mindez a 10,757,499-es számú szabadalomból derült ki, amelyet a vállalat az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) nyújtott be.

A dokumentum alapján a jövőben lehetőség lesz arra, hogy valaki a kifejlesztendő fejhallgatóról a zeneszámot vezeték nélküli kapcsolaton keresztül továbbítsa a Sonos egyik hangszóró-rendszerére és azon hallgassa tovább. Ez azért válik majd lehetővé, mert az új termék nem csupán a Bluetooth-kapcsolatokat fogja támogatni, hanem a WLAN-technikát is azért, hogy a fejhallgató közvetlenül összeköthető legyen egy WLAN-hálózattal. Ennek köszönhetően az új eszköz ki fogja egészíteni a meglévő Sonos hangszóró-rendszert.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a fejhallgató és a hangszóró-rendszer közötti váltás manuálisan vagy automatikusan fog megtörténni, de azt igen, hogy a gyártó elsősorban a hangminőségre akar összpontosítani. A Sonos a készülékbe integrál majd beszédvezérlési funkciót, de akár gomb- vagy szenzoros vezérlést is, vagy azok ötvözetét. Valószínűnek tűnik, hogy az eszköz aktív zajszűrési funkcióval is el lesz látva, és körülbelül 300 dollárért lesz megvásárolható. A Sonos még nem kommentálta az információkat.

A vállalat januárban szabadalomsértéssel vádolta meg a Google-t, azt állítva, hogy a webes konszern a készülékeinél alkalmazott technológiát tőle leste el. A Google szóvivője visszautasította a vádakat és azt nyilatkozta, hogy a két fél már évek óta egyeztet egymással a témában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!