Berta Sándor
Felszolgálórobot állt munkába Dél-Koreában
A gépet a legnagyobb helyi távközlési konszern fejlesztette ki.
A KT által megalkotott AI Serving Robotot Szöul Gangnam-gu nevű városrészében, a Bongeunsa Hyundai I-Park torony Mad for Garlic (MfG) éttermében állították munkába. A tervek alapján a következő hónapokban további gépeket fognak alkalmazni az MfG más éttermeiben is.
Ugyan az AI Serving Robot úgy néz ki, mint egy korszerű tálalókocsi, de annál sokkal több, ugyanis a legkorszerűbb 3D-térképszoftverrel és önálló közlekedési technológiával szerelték fel. Az utóbbiakat a KT Konvergencia-technológiai Intézetében fejlesztették ki és biztosítják, hogy a jármű az asztalok közötti szűk helyeken, valamint a különböző akadályok között is megbízhatóan és dinamikusan haladjon át.
A távközlési társaság szerint a robot képes arra, hogy egyetlen út során négy tálcát vigyen ki különböző asztalokhoz és úgy alakították ki, hogy mind a közlekedés, mind a fékezés során minél stabilabb legyen. Ezáltal megakadályozható, hogy az italok és az ételek kizötykölődjenek a poharakból, illetve a tányérokból.
Mivel az étterem személyzetének nem kell foglalkoznia a tálcák kivitelével, így más feladatokra, például a vendégek fogadására tud összpontosítani. Emiatt a KT és az MfG Korea arra számít, hogy az ügyfelek elégedettsége nőni fog.
A KT által megalkotott AI Serving Robotot Szöul Gangnam-gu nevű városrészében, a Bongeunsa Hyundai I-Park torony Mad for Garlic (MfG) éttermében állították munkába. A tervek alapján a következő hónapokban további gépeket fognak alkalmazni az MfG más éttermeiben is.
Ugyan az AI Serving Robot úgy néz ki, mint egy korszerű tálalókocsi, de annál sokkal több, ugyanis a legkorszerűbb 3D-térképszoftverrel és önálló közlekedési technológiával szerelték fel. Az utóbbiakat a KT Konvergencia-technológiai Intézetében fejlesztették ki és biztosítják, hogy a jármű az asztalok közötti szűk helyeken, valamint a különböző akadályok között is megbízhatóan és dinamikusan haladjon át.
A távközlési társaság szerint a robot képes arra, hogy egyetlen út során négy tálcát vigyen ki különböző asztalokhoz és úgy alakították ki, hogy mind a közlekedés, mind a fékezés során minél stabilabb legyen. Ezáltal megakadályozható, hogy az italok és az ételek kizötykölődjenek a poharakból, illetve a tányérokból.
Mivel az étterem személyzetének nem kell foglalkoznia a tálcák kivitelével, így más feladatokra, például a vendégek fogadására tud összpontosítani. Emiatt a KT és az MfG Korea arra számít, hogy az ügyfelek elégedettsége nőni fog.