Berta Sándor

A színeket is felismerheti majd az Apple digitális tolla

A vállalat új képességgel bővítené ki a digitális tollát.

Az Apple kutatói még tavaly novemberben nyújtották be a Computer System With Color Sampling Stylus című szabadalmukat az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO). A dokumentumot a USPTO a múlt héten fogadta el és a leírás alapján az eszköz a jövőben a mostaninál intelligensebb lenne és képes lenne arra, hogy felismerje a különböző színeket.

A szabadalmi anyagban szereplő digitális toll nagyon hasonlít az Apple Pencilre és integrált színszenzorral szerelnék fel, amely fotodetektorok segítségével dolgozik. Emellett elképzelhető lenne az is, hogy kis méretű lámpát integrálnak a kiegészítőbe, amely pontosabbá tehetné a színek felismerését.

A digitális toll hegye alkalmas arra, hogy a készüléket egy érintőképernyőn alkalmazzák. A felismeréshez szükséges elektronika az eszköz végének a felső részén található és összeköttetésben áll a toll hegyével. Az új funkció jelentős mértékben növelhetné az Apple Pencil értékét. A felhasználók érzékelhetnék a környezetük színeit és azokat gyakorlatilag azonnal befűzhetnék egy rajz- vagy egy festőszoftverbe.

A digitális toll alkalmassá válna a színprofilok létrehozására és a monitorkalibrációs eljárások során való használatra. Sőt, a szabadalom szerint még az egészségügyi célú alkalmazás is felmerülhetne.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a funkció valóban bekerül-e az Apple digitális tollába vagy sem, s ha igen, akkor erre mikor kerülhet sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Igen. Ha valaki hasznalt anno fenyceruzat tudja milyen hasznos tud lenni ennek crt helyett lcd/oled kompatibilis valtozata. Raadasul a fenyforras miatt egy sztereokameraval kombinalva meg 3d-s tollnak is jo. (tehat x,y,z pozicionalast is tudhat)
  • gombabácsi #1
    fantasztikus technikai fejlesztés...