MTI

Álhíreket gyártott, 10 hónap börtönt kapott egy budapesti férfi

Elítélte a bíróság a koronavírussal kapcsolatos álhírek gyártásával nyerészkedő "kattintásvadász" férfit - közölte a fővárosi főügyész. Ibolya Tibor közleményében azt írta, a bíróság büntetővégzésében közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 10 hónap, 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett börtönre és 390 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat.

A főügyész felidézte: a Budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség májusban emelt vádat a 31 éves budapesti férfival szemben. A férfi saját - az egyik kereskedelmi televízió híradójának weblapjára hasonlító - honlapján január 28-29-én álhíreket jelentetett meg többek között arról, hogy a Magyarországon tartózkodó - igazoltan koronavírussal - fertőzött kínaiakat és velük kapcsolatban álló magyar állampolgárokat szállítottak kórházba, többen már el is hunytak, köztük egy magyar idegenvezető is.

A férfi arról is írt, hogy a Külügyminisztérium bejelentette, az összes Budapest-Peking repülőjáratot törölték, valamint, hogy Budapest frekventált pontjain vírusfertőzött emberek estek össze és minden előzmény nélkül haltak meg, ezért a hatóságok otthonmaradásra kérik Magyarország lakosságát. A férfi a köznyugalmat megzavaró helyszíni fotókkal illusztrálta az álhíreket. A vádlott az álhíreket megjelentette a közösségi médiában is, ahol azokat négyezren meg is osztották.

A férfi célja az volt, hogy az álhírek felzaklató hatására az általa üzemeltetett média-felületeken a megtekintésszámokat - és így a hirdetési bevételt - növelje.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #6
  A médiavilág 99%-át elítélhetnék.
 • VolJin #5
  Remélem a mindenegybenblog volt...
 • Angel5 #4
  "Elítélte a bíróság a koronavírussal kapcsolatos álhírek gyártásával" Akkor az egész parlamentet le kellene sittelni nem ? Náluk nagyobb álhír gyártók nincsenek
 • Cobra. #3
  Ha az álhírért nem is, remélem a "helyesírásért" igen :)
 • mumoka 2012 #1
  ez érdekes mert a kedves dk meg egyebek akik 1 tucat álhírt gyártanak ö-ket sosem ítélik el ráadás még van a számlájukon 2010 ból cuc azért meg bonust kapnak & fűzetés emelés jó magyar törvény szék.
  Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.07.09. 16:40:48