Gyurkity Péter

Olcsóbb telefont ígér a OnePlus

Maga a cégvezető erősítette meg a korábbi híreket, valóban jön a OnePlus Z.

A kínai gyártó idei évre vonatkozó terveiről már több alkalommal írtunk, április második felében például azt említettük meg, hogy az olcsóbb fejlesztés piacra dobása mindenképpen a nyárra tolódik át, ami elsősorban a vírus terjedésének köszönhető. Most a cég első embere erősítette meg a korábbi beszámolókat, így már csak a specifikáció kapcsán maradtak kérdőjelek.

Pete Lau a hivatalos fórumon, majd pedig a saját blogban tette közzé rövidebb bejegyzését, amelyben megerősíti az új típus rövid időn belül esedékes megjelenését. Kiemeli, hogy a felhasználók kívánságainak megfelelően az olcsóbb, ám mégis a csúcskategóriában megszokott teljesítményt (és funkcionalitást) kínáló okostelefon piacra dobása az elsődleges cél, ami egyben választ ad az utóbbi években egyre erősödő kritikákra, miszerint a gyártó csatlakozott azon riválisokhoz, amelyek egyre növekvő árak mellett mutatják be újításaikat, ezzel pedig mintha egyre inkább háttérbe szorulna az eredeti célkitűzés, amely éppen a kereskedelmi árak kapcsán ígért komoly előnyöket – emlékezhetünk arra, hogy a OnePlus One annak idején valóban jóval alacsonyabb áron kínált prémium teljesítményt.

A pontos technikai részleteket egyelőre nem közölték, viszont azt már tudjuk, hogy egy új Instagram-fiók oldalán számíthatunk további részletek közzétételére, erre tehát nem kell már sokat várnunk. Az biztosnak tűnik, hogy egy valóban erős készüléket szeretnének bemutatni, amely az első körben Európában és Indiában jelenne meg, a cég azonban jól látható módon igyekszik Észak-Amerikában is nagyobb szeletet megkaparintani a piaci szegmensből, ezért belátható időn belül a tengerentúlon is további típusokról rántják majd le a leplet. A pontos árat persze még szintén nem ismerjük, itt viszont a fenti bejelentés alapján alacsonyabb induló szintre számíthatunk.

Ez utóbbival kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a OnePlus 8 Pro a memória méretétől függően 900 és 1000 dolláros áron elérhető, ez alatt kellene tehát maradni ahhoz, hogy átütő sikert érjenek el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!