Berta Sándor

YouTube - könnyebben elérhetők lesznek a videók egyes részei

A felvételeket létrehozók egy praktikus új lehetőséggel élhetnek.

A Google Twitter-bejegyzésében jelentette be, hogy a YouTube-videók készítői a jövőben fejezetkiválasztási megoldást építhetnek be az anyagaikba. Ennek segítségével lehetővé válhat, hogy a felhasználók az eddiginél sokkal egyszerűbb módon választhassák ki azon tartalomrészeket, amelyek őket a leginkább érdeklik. Ez a funkció különösen a hosszabb videók esetében lehet nagyon hasznos.

A platformon a megjelentetett felvételek egyes fejezetei elválasztott területekként jelennek meg a lejátszási listákban. Amennyiben valaki az egérkurzort, illetve egy okostelefon vagy táblagép esetében az ujját az adott anyag fölé viszi, akkor a YouTube rendszere még az egyes részek neveit is megjeleníti, ezáltal a kedvenc jelenetek gyorsabban megtalálhatók. Ugyanakkor ha a tartalmaknál nincsenek bejelölve a fejezetek, akkor a kiválasztott részek csak nehézségek árán lelhetők fel.

A felhasználók eddig kénytelenek voltak az általuk elkészített vagy feltöltött videók egyes részeihez bizonyos hivatkozásokat elhelyezni, amelyekhez megfelelő időkódok is tartoztak. Erre a lehetőségre a jövőben is lehetőségük lesz, azonban az új funkció sokkal könnyebbé teszi a kedvenc vagy érdekes fejezetek megjelölését és kiválasztását. S ehhez elegendő csupán beletekerni a lejátszási listába.

A Google az megoldást korábban már korlátozott számú felhasználó bevonásával tesztelte és az érintettek jól fogadták azt, a társaság ezért döntött úgy, hogy a funkciót mindenki számára elérhetővé teszi. Fontos szabály, hogy az első résznek 00:00-nál kell kezdődnie. Az Engadget rámutatott, hogy a felvételeket legalább három fejezetre kell osztani és mindegyiknek minimum 10 másodperc hosszúságúnak kell lennie. A döntés ugyanakkor senkinek sem kötelező, aki nem akarja részekre osztani az anyagait, annak nem kell azt megtennie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • duke #2
  Inkabb a tekerosavot vastagithatnak mar meg hogy ne lehessen melle katintani.
 • molnibalage83 #1
  Öööö, ez már hetek óta üzemel és visszamenőlegesen is...


  Ez pl. egy 2019 tavaszi zene. Ha timecode van a leírásban, akkor ezek szerint érzékeli automatikusan és le is generálja a "fejezeteket".

  Randomra három ilyen zenegyűjteményt megnéztem és mindnél él. ÚGy, hogy 6+ hónapos cuccok és korábban nem volt ez bennük, pedig előtte is ott volt a leírásban a timecode.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.06.03. 16:17:18