Gyurkity Péter

Hálózati céggel erősít az Intel

A népszerű kártyákat gyártó Rivet megszerzésével azonban megmarad a Killer-márkanév.

Az elmúlt hetekben írtunk arról, hogy az Intel már dolgozik saját grafikus chipjén, amely a közeljövőben bemutatkozhat a piacon. A napokban egy másik területen jelentettek be komoly előrelépést, mégpedig egy korábbi partner felvásárlása révén, ami mind a hardver, mind pedig a szoftver területén előnyöket biztosíthat számukra.

A hivatalos bejelentés szerint a Rivet Networks minden meglévő termékével együtt kerül az Intel égisze alá, a jövőben azonban továbbra is megmarad a jól ismert Killer-márkanév, amely tehát nem kerül a süllyesztőbe. Természetesen a WiFi lesz az előtérben, hiszen saját adataik szerint az átlagos háztartásban ma már 11 aktív WiFi-eszköz van jelen, amit csak tovább erősített a Charter Communications felmérése, amelyben azt emelték ki, hogy az amerikai felhasználók szélessávú forgalmának már 90 százaléka a vezetéknélküli elérésen keresztül bonyolódik le. Az Intel természetesen már rendelkezik saját fejlesztésű chipekkel ezen a területen, ezek olykor ráadásul a Killer-kártyákkal szemben versenyeztek a megfelelő pozíciókért egyes laptopokban, a jövőben azonban a felvásárolt cég a Wireless Solutions Group berkein belül folytatja munkáját, a remények szerint még tovább javítva a kínálatot.

Itt ugyanis nemcsak hardveres termékek megjelenésére számíthatunk (itt korábban amúgy is együttműködött a két cég, aminek eredménye volt többek között a Killer WiFi 6 AX1650), hanem a Killer-szoftvercsomag fejlesztésének, további optimalizálásának folytatására is. Maga a szoftver a felvásárlást követően is a meglévő partnerek rendelkezésére áll majd, ők a jövőben is licencelés útján szereznek majd hozzáférést a teljes csomaghoz, amely az Intel állítása szerint tovább javítja majd a vezetékes és vezetéknélküli kapcsolat együttes alkalmazását, a forgalom megfelelő, jobb arányban történő lebonyolítását, amit az eddig a Rivet által tökéletesített rutinok biztosítanak majd.

Az új tulajdonos emellett folytatja majd a laptopok számára optimális szabványt előirányzó Project Athena munkálatait (amely a tizedik generációs Core-chipeket társítja az NVMe-, az USB-C gyorstöltési, valamint a Thunderbolt 3 és WiFi 6 modulokhoz), de várhatóan megmaradnak majd a saját új termékeik is, amelyek között a WiFi 6 (802.11ax) chipek lesznek kiemelt szerepkörben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!