Berta Sándor

Windows - egységes lesz az alkalmazások fejlesztése

A Microsoft minden akadályt el akar hárítani a Windows 10-kompatibilis szoftverek létrehozása elől.

A Reunion projekt célja az, hogy egységessé tegye a Windows 10 operációs rendszeren futtatható programok fejlesztését és eltüntesse a klasszikus Win32 és az Univerzális Windows Platform (UWP) alkalmazásprogramozási felületek között húzódó akadályokat, amelyeket egyébként adott esetben pont a redmondi konszern miatt alakultak ki.

A módosításoknak köszönhetően a jövőben az, aki bármilyen alkalmazást fejleszt majd a Windows operációs rendszerekhez és ezt C++, React Native vagy .NET környezetben teszi, mindig ugyanazokhoz az alkalmazásprogramozási felületekhez férhet hozzá. Ráadásul szintén könnyítést fog jelenteni, hogy a múlt részévé válik majd az is, hogy valaki a Windows egy bizonyos verziójához készítsen szoftvereket. Függetlenül attól, hogy egy teljesen új fejlesztésről lesz-e szó vagy egy meglévő program korszerűsítéséről, a Reunion projekt minden fejlesztőt meg akar szólítani és mindegyiküknek segítséget szeretne kínálni.

Az első részcél a WinUI 3 Preview 1, amely már elérhető. A WinUI segítségével korszerű és minden végfelhasználói eszközön használható alkalmazások jöhetnek létre. A WinUI 3 a Windows 10 új natív kezelőfelület-környezete. A másik megoldás a WebView 2, amellyel a jövőben webes tartalmakat lehet majd befűzni bármilyen típusú Windows-szoftverbe. A Reunion projekt GitHub-oldalán már fel is lelhetők az első példák és a kapcsolódó dokumentumok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!