MTI

A vártnál mérsékeltebb visszaesésről számolt be a kínai Baidu

A vártnál mérsékeltebb visszaesésről számolt be kedden közzétett, első negyedéves jelentésében a Baidu kínai multinacionális technológiai vállalat, amely az új koronavírus-járvány visszaszorítását követően arra számít, hogy ismét előnyös helyzetbe kerül majd a kínai gazdaság újraindulásával.

A pekingi székhelyű vállalat internet alapú szolgáltatások és termékek előállítására, valamint a mesterséges intelligencia fejlesztésére szakosodott, egyebek között a legnagyobb kínai internetes keresőportál, a Baidu.com üzemeltetője, gyakran emlegetik a kínai Google-ként is. Részvényeit a New York-i Nasdaq elektronikus kereskedelmi rendszerben jegyzik. A Baidu kedden közölte, hogy 22,54 milliárd jüan (3,18 milliárd dollár) bevételt ért el a március 31-én zárult három hónapban, ami 7 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól, ám meghaladja az elemzők által előrejelzett, 21,93 milliárd jüant. A tavalyi negyedik negyedévben a vállalat 28,88 milliárd jüan bevételről számolt be.

A nettó nyereség 41 millió jüanra (6 millió dollár) rúgott, míg egy évvel korábban a vállalat 327 millió jüan (49 millió dollár) veszteséget könyvelt el. Az egyszeri tételeket nem számolva, az egy amerikai letéti részvényre (ADS) jutó nyereség 9 jüan (1,25 dollár) volt, meghaladva a 3,99 jüant valószínűsítő elemzői előrejelzéseket. A Baidu, amely az Alibaba és a Tencent mellett a három legnagyobb kínai technológiai óriás egyike, arra számít, hogy a második negyedévben 25,0 milliárd és 27,3 milliárd jüan között lesz a bevétele, ami az előző év azonos időszakához képest 5 százalékos visszaesés és 4 százalékos növekedés közötti értéket jelentene. Elemzők átlagosan 25,55 milliárd jüanos bevételi előrejelzést vártak.

A New York-i tőzsdén a nyitás előtti elektronikus kereskedésben 7,74 százalékos pluszban, 107,59 dolláron forogtak a Baidu részvényei, 27,0 százalékkal alulmaradva a részvény az elmúlt 52 hét maximumértékének számító 147,38 dollárhoz képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!