Gyurkity Péter

Itt a OnePlus 8 teljes specifikációja

A képek és minden hardveres részlet is ismert, nem sok szükség van a bemutatóra.

Az elmúlt hetekben egyértelművé vált, hogy a hónap közepén bemutatkozó páros nagyjából minden részlete kiszivárgott, ezt azonban a napokban már a teljes lista, illetve a hivatalos árak egészítették ki, így mindent megismerhettünk az új készülékekkel kapcsolatban.

A sokszor megbízható forrásnak bizonyult Roland Quandt írása alapján arra számíthatunk, hogy a cég választása idén a nagyon vékony kávára, a hajlított szélekre, valamint az apró előlapi lyukra esett. A kijelző mérete sorrendben 6,55 és 6,78 hüvelyk, mindkét esetben a Fluid AMOLED technológiát alkalmazzák, míg a felbontás az FHD+ és a QHD+ lesz, 90 és 120 Hz-es frissítéssel, valamint a Gorilla Glass felülettel. A teljesítményt az alapváltozat és a Pro típus esetében egyaránt a csúcskategóriás Snapdragon 865 chip biztosítja, ezzel tehát nem lesz különösebb gondunk, miközben a memória mérete 8 vagy 12 GB, a belső tároló kapacitása pedig 128 vagy 256 GB lenne – az üzemidőről egy 4300 és egy 4510 mAh-s akkumulátor gondoskodik, a külső burkolat pedig a Pro esetében megkapja az IP68-minősítést is.

Ami a képkészítési funkciót illeti, itt az előlapon mindkét változatnál egy 16 megapixeles szelfikamerát helyeznek el, a hátoldalon azonban egy tripla-, illetve egy négyes kamera dolgozik majd. Előbbi sorrendben 48, 16 és 2 megapixeles érzékelőket kap, míg utóbbi már két 48 megapixeles kamerára épül, amelyekhez egy 8 megapixeles telefotó-, valamint egy 5 megapixeles példány csatlakozik, dual LED Flash kíséretében. A szokásos további szenzorok mellett az NFC, a haptikus visszajelzés, az 5G támogatása, a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, valamint az arcfelismerő technológia érdemel még említést, miközben a két készülék fekete, zöld, illetve kék színben jelenik majd meg a piacon. A 30 wattos gyorstöltés révén nem kell majd sokáig várnunk a teljes felöltésre, ehhez a Pro változat még fordított irányú vezetéknélküli töltést társít.

Ami a hivatalos árakat illeti, ezek idén magasabbak lesznek a megszokottnál, ez ugyanis 720 eurótól indul majd a kontinensen, és 1020 euró körül tetőzik majd, nyilván a típustól és a memória/tároló méretétől függően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kisedi #2
    ez hátulról ritka ronda lett.Persze figyelembe véve a vételárát..
  • gombabácsi #1
    én már a 9-et várom, és nagyon depresszíós vagyok hogy még nem jön :(