Berta Sándor

Eladta a hálózati chiprészlegét az Intel

Beigazolódtak a tavalyi és az idén év eleji értesülések.

Bob Swan, az Intel vezetője már korábban jelezte, hogy a vállalat minden olyan részlegtől megválhat, amelynek a működtetése gazdasági szempontok alapján nem kifizetődő a számukra. Mindezt tökéletesen példázta az 5G modemeket fejlesztő és készítő üzletág értékesítése, amelynél a vevő az Apple volt. Ezt követően tavaly novemberben a figyelem egyre inkább arra az egységre irányult, amely a routerekbe és más hálózati megoldásokba, valamint a dolgok internete eszközökbe fejleszt és készít chipeket.

A problémát az jelentette, hogy az óriáscégnek ezen a területen olyan vetélytársakkal kellett felvennie a küzdelmet, mint a Qualcomm és a Broadcom. Februárban a Bloomberg azt írta, hogy az érintett részlegért zajló versenyben a Maxlinear nevű társaság lehet a befutó és az akkori információ most megerősítést nyert.

A Maxlinear ugyanis bejelentette, hogy 150 millió dollárért vásárolta meg az Intel részlegét, amely többek között WiFi hozzáférési pontokba, Ethernet eszközökbe és más hálózati készülékekbe készít System-On-Chipeket (SoC). Az Intel AnyWAN SoC egységei támogatják az optikai kábeles, a rézvezetékes, a hibrid LTE-, a DSL- és más kapcsolatokat.

A Maxlinear arra számít, hogy az üzletnek köszönhetően negyedévente 60-70 millió dolláros bevételnövekedést könyvelhet majd el. A tranzakció várhatóan a harmadik negyedévben zárulhat le. Kishore Seendripu, a vállalat vezetője elmondta, hogy az Intel részlegének megvétele jelentős mértékben kibővíti az egész üzletüket és lehetővé teszi, hogy WiFi-termékajánlattal jelenhessenek meg mind a hálózatba kötött otthon területén és azon kívül. Külön örült annak, hogy egy első osztályú mérnöki csapatra tettek szert, amely remek technológiai tudással rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!