Gyurkity Péter

Kiszivárgott a OnePlus 8-trió

A páros hamarosan befut, a harmadik változat viszont új néven jelenhet meg.

Március utolsó napjaiban egyszerre több beszámoló is napvilágot látott a OnePlus soron következő generációjáról, amely a várakozások szerint nagyjából 2 héten belül hivatalosan is befut. A hardveres specifikáció mellett több kép is felbukkant a világhálón, ezzel pedig nem sok kérdésünk maradt a részletekkel kapcsolatban.

Ami az alaptípust illeti, ez a friss hírek szerint egy 6,55 hüvelykes Fluid AMOLED-panelt kapott, amely a Full HD+ felbontással, 90 Hz-es frissítési rátával, valamint lekerekített szélekkel érkezik, miközben a vegyes fogadtatásra talált felső bevágást egy apró lyukra cserélik le, ebben pedig egy 16 megapixeles kamerát helyeztek el. A Snapdragon 865 chip mellé 8 GB memóriát és egy 128 vagy 256 GB-os tárolót kapunk, az akkumulátor egy 4300 mAh-s példány lesz, ez utóbbi 30 wattos gyorstöltéssel áll majd rendelkezésünkre. Az 5G-támogatás megoldott, és míg a burkolatról hiányzik az IP68-minősítés, a hátoldalon egy tripla-kamera jelenik meg, egy 48, egy 16, valamint egy 2 megapixeles érzékelővel, ultra-nagylátószögű és macro-funkcióval.

A OnePlus 8 Pro 5G ehhez képest egy 6,8 hüvelykes, 120 Hz-es panellel bukkanhat fel, zöld, fekete és kék színben, még kisebb kávával. A hátoldali modul esetében marad a 48 megapixeles főkamera, ehhez viszont egy szintén 48 megapixeles ultra-nagylátószögű, valamint egy 8 és egy 5 megapixeles érzékelő társul, bár ez utóbbi két példány pontos szerepe még nem ismert. A chip, a memória, valamint a tároló marad változatlan, a szoftveres oldalon az Android 10 és az OxygenOS fut majd, míg az akkumulátor picit nagyobb, 4510 mAh-s lesz, itt azonban a gyorstöltés vezetéknélküli (30 watt) és fordított vezetéknélküli (3 watt) változatban is elérhető lesz. Az IP68-minősítés is megjelenik ezen változaton, sorrendben először, a kereskedelmi ár pedig nyilván némileg magasabb lesz.

Más források eközben arról számoltak be, hogy a OnePlus 8 Lite egy másik néven jelenhet meg a piacon, szintén még az idei évben. A gyártó állítólag a OnePlus Z névre keresztelte a típust, amellyel tulajdonképpen az 5 évvel ezelőtt piacra dobott OnePlus X példáját követnék, újból megpróbálkozva a középkategóriás szegmens meghódításával, ami akkor nem igazán sikerült. Az Egyesült Királyságban 400 fontba kerülne a telefon, amely egy 6,4 hüvelykes AMOLED-panelt, hátoldali tripla-kamerát, nyolcmagos chipet, 5G-támogatást, valamint egy 4000 mAh-s akkumulátort nyújtana, itt is az Android 10 társaságában, közvetlenül a Pixel 4a XL és az iPhone 9 ellen indulva harcba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!