Gyurkity Péter

Javít a hajlítható jellegen a FlexPai 2

Az elsőként ilyen telefont bejelentő cég most bemutatta második megoldását.

A szinte egyáltalán nem ismert Royole eredetileg még 2018-ban harangozta be saját fejlesztését, amely először mutatkozott be hajlítható kijelzővel, megelőzve ezzel a nagyok megoldásait. Most befutott a cég második változata, amely komoly javulást ígér ezen a téren, ezzel pedig megfoghatják a terület iránt érdeklődő vásárlók egy részét.

A hivatalos bejelentés alapján a FlexPai 2 leginkább itt, tehát a kijelző hajlítható jellege terén hozna magával nagy javulást, amely a szintén frissen bejelentett paneltechnológia alkalmazása révén valósul meg. Állításuk szerint a harmadik generációs Cicada Wing FFD (Fully Flexible Display) mind a hajlítási sugár, mind pedig az élettartam terén előrelépést jelent, hiszen míg előbbi 3-ról mindössze 1 mm-re zsugorodik, utóbbi esetében megmarad a 200 ezer hajlítás feletti hivatalos érték. Ezzel egy időben tovább optimalizálják a hagyományos jellemzőket is (fényerő, kontraszt, színskála, látószög, stb.) - a fizikai méret viszont nem változik, hiszen ez maradt 7,8 hüvelyk, a 4:3-as képaránnyal, ami természetesen a kihajtott állapotra vonatkozik.


A kiemelkedő teljesítményt a Snapdragon 865 chip garantálja, ehhez 5G-támogatás, gyorsabb LPDDR5-memória, valamint UFS 3.0-tároló csatlakozik, bár itt a pontos részleteket és adatokat még nem közölték a nyilvánossággal. A cég a második negyedévre ígéri a hivatalos megjelenést, nagy kérdés viszont, hogy a gazdasági helyzet mennyiben teszi ezt majd lehetővé (illetve logikussá), hiszen a kereslet nagy zuhanása őket is óvatosságra késztetheti, ami esetleg nagyobb csúszást is eredményezhet. A pontos árat még szintén nem ismerjük, itt azonban minden bizonnyal csak néhány hetet kell majd várnunk a teljes lista megismeréséig.

Fontos részlet, hogy a gyártó megállapodást kötött a kínai ZTE vezetésével, ez pedig jó eséllyel azt eredményezheti, hogy ez utóbbi cég is felhasználja majd az új panelt, így ők is hasonló jellemzőkkel bíró készülékeket mutathatnak majd be a piacon – esetükben ez szintén nem lenne túl meglepő, hiszen 2017-ben ők az Axon M típussal előzték meg a valódi hajlítható megoldásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!