Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Moto G8

Hamarosan azonban a csúcskategóriába is visszatérnének egy új telefonnal.

A Lenovo tulajdonában lévő telefonos részleg meglehetősen érdekes stratégiát követ a G-sorozat nyolcadik generációjával kapcsolatban, itt ugyanis tavaly 2, idén pedig eddig 1 változatról rántották le a leplet. Most futott be az alapmodell, ehhez viszont a külső források révén egy csúcskategóriás példány csatlakozik, amely rövid időn belül szintén elrajtol majd.

A hivatalos bejelentés szerint a Moto G8 egy 6,4 hüvelykes HD+ Max Vision kijelzőt kapott, amely apró lyukkal, valamint egy 8 megapixeles szelfikamerával egészül ki. A nyolcmagos Snapdragon 665 chiphez 4 GB memóriát és egy 64 GB-os tárolót kapunk, míg az üzemidőt egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor biztosítja, 10 wattos gyorstöltéssel. A szoftveres oldalon az Android 10 fut, míg a hátlapon már itt is egyszerre 3 kamera dolgozik egy 16 megapixeles főérzékelővel, de a hagyományos ujjlenyomat-olvasó is megtalálható a burkolaton, a logóba rejtve. A külső kissé redundánsnak tűnik, meglátjuk, mennyiben ragadja meg a típus a vásárlók fantáziáját.

A külsős forrás eközben renderképeket osztott meg egy kifejezetten csúcskategóriás fejlesztésről, amely a Motorola Edge+ néven mutatkozott volna be a februári MWC alatt, a rendezvényt azonban végül törölték. A jelek szerint a cég ezzel térne vissza a területre, ahonnan a Moto Z2 Force kudarca után vonultak ki, mégpedig egy 6,67 hüvelykes, 90 Hz-es kijelzővel, hátoldali tripla-kamerával, a Snapdragon 865 chippel, 5G-támogatással, 128 GB-os tárolóval, 8 GB memóriával, valamint egy nagyobb, ezúttal 5170 mAh-s akkumulátorral, amelyet az Android 10 egészíti majd ki. Megmaradna a hagyományos jack-dugó, az ujjlenyomat-olvasót viszont itt már a kijelzőbe építenék be.

A Moto G8 most Brazíliában vált elérhetővé, ezt Európa követi majd a sorban. Az Edge+ 1 hónapon belül bemutatkozhat, akkor minden részletet megtudunk majd a telefonról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #2
    Én a G8 Pro Max Evo Plus-t, mert az fél coll-lal nagyobb, és 2-vel több kamerája van.
  • gombabácsi #1
    én a G9-et várom. nagyon rosszul érzem magam, hogy még nincs itt :(