Gyurkity Péter

Gyors vezetéknélküli töltést kínál a OnePlus 8

Az erős hardver mellett ezzel hódítana a cég, de készül egy olcsóbb modell is.

A OnePlus friss generációja a várakozások szerint április közepén mutatkozik majd, amit megerősít, hogy a korábban szintén többször emlegetett március eleji dátum végül semmi érdekeset nem hozott magával. A most kiszivárgott részletek szerint az erős hardver, a végre itt is megjelenő vezetéknélküli töltés, valamint a nagy méret lesz majd jellemző a telefonokra.

A külsős forrás állítása szerint a OnePlus 8 Pro (és talán az alapmodell) hozza majd magával a vezetéknélküli töltést, amely valószínűleg nem veszi majd fel a versenyt a Xiaomi által nemrég bejelentett 30 wattos változattal, mégis komoly változást jelent, hiszen a gyártó korábban elzárkózott ennek alkalmazásától. Az is biztosnak tűnik, hogy a Snapdragon 865 chip és a dual-mode 5G támogatása is felbukkant majd a készüléken, míg a hivatalos ár a remények szerint bőven a Samsung által alkalmazott 1400 dollár alatt marad, bár a OnePlus 7-hez képest némi drágulásra számíthatunk. A képfrissítési ráta 120 Hz lenne, eközben azonban már alakul a Lite-változat is, amely némileg eltérő specifikációra épülne.

Ami ez utóbbi telefont illeti, a szintén most megjelent további információk alapján egy 6,4 hüvelykes, 90 Hz-es kijelzőre, 8 GB memóriára, illetve egy alapesetben 128 GB-os tárolóra támaszkodhatunk majd. Ennél talán érdekesebb, hogy ezúttal a MediaTek Dimensity 1000 chip biztosítaná a némileg szerényebb teljesítményt, ami nyilván az ár lefaragásához szükséges, a hátoldalon egy tripla-kamera helyezkedik majd el (48, 16 és 2 megapixeles érzékelőkkel, az ultra-nagylátószög és a megfelelő mélységérzékelés támogatásával), miközben az üzemidőről egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor gondoskodna, 30 wattos (kizárólag vezetékes) gyorstöltéssel.

Az alapár a jelentés szerint 400 font lesz, ezzel kapcsolatban megjegyzik, hogy a OnePlus 7T 550 fontot kóstál, ez tehát nem lesz túl alacsony, de legalább némileg elmarad majd a csúcs-páros szintjétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!