Gyurkity Péter

Két Black Shark-telefont mutatott be a Xiaomi

Az egyik fizikai gombokkal, a másik némileg kisebb kijelzővel áll a játékosok rendelkezésére.

A kínai gyártó korábban már több, kifejezetten játék-fanatikusoknak szánt okostelefonról rántotta le a leplet, legutóbb pedig ezen a családon belül speciális gombokkal leptek meg minket, amelyek a vezérlést voltak hivatottak megkönnyíteni. A harmadik generáció esetében már bonyolítják a képet, itt az egyik változat fizikai, a másik pedig kapacitív gombokkal fut be.

A hivatalos webáruházban már előrendelhető mindkét típus, így a fontosabb hardveres és szoftveres részleteket gyorsan kivesézhetjük. A Black Shark 3 eszerint egy 6,67 hüvelykes AMOLED-kijelzőt kapott, amely a 2400 x 1080 pixel felbontást támogatja, mégpedig 90 Hz-es frissítési ráta mellett, egy szintén méretes, ezúttal 4720 mAh-s akkumulátorral, hogy az üzemidővel se legyen gondunk. A teljesítményt a Snapdragon 865 chip biztosítja, ezzel az 5G támogatása is megoldottnak tekinthető, bár a fókuszban kifejezetten a játékok lesznek, míg a hátoldalon egy tripla-kamerát helyeztek el, sorrendben 64, 13 és 5 megapixeles érzékelőkkel – az előlapon egy 20 megapixeles példány felel a szelfikért, a listán pedig a hagyományos jack-dugó is felbukkan.

A Black Shark 3 Pro ehhez képest egy még nagyobb, 7,1 hüvelykes AMOLED-panelre épül, amely a 3120 x 1440 pixel felbontást biztosítja számunkra. A chip marad ugyanaz, a memória mérete viszont 8 és 12 GB között mozog, miközben a belső tároló itt is 256 GB-os. A kameramodul szintén azonos, a főbb jellemzők tehát nem változnak, fontos eltérés viszont, hogy itt két fizikai gomb is rendelkezésünkre áll, amelyek 21 mm széles kivitelben, a burkolatból 1,5 mm-rel kiemelkedve jelennek meg, a még kényelmesebb vezérlés érdekében – a cég 1 millió kattintásig garantálja a megfelelő minőséget. Az USB-C révén 65 wattos gyorstöltés is felbukkan itt, ez mindössze 38 perc alatt tölti fel az akkumulátort, míg az 50 százalékos szinthez alig 12 percre van szükségünk.

A hivatalos árak természetesen a pontos összeállítás szerint változnak, itt 502 dollár a belépő szint, ez azonban egészen 718 dollárig mehet fel a Pro esetében. Ahogy említettük, egyelőre az előrendelés lehetősége él, a megjelenés már közel van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)