Berta Sándor

2023-ig biztosan lesz Mobil Világ­kongresszus

Eldőlt, hogy még legalább nyolc évig Barcelona ad otthont az év egyik legrangosabb eseményének.

A GSM Szövetség és Barcelona vezetői aláírták azt a megállapodást, amely garantálja, hogy 2023-ig biztosan a katalán városban rendezik meg a Mobil Világkongresszus (MWC) nevű kiállítást. John Hoffmann, a GSM Szövetség vezérigazgatója kijelentette, hogy miután idén immár tizedik alkalommal rendezte meg Barcelona az MWC-t, ezért nagy örömmel erősítheti meg, hogy a település a következő nyolc esztendőben is a Mobil Világkongresszus otthonául szolgál majd. A szervezet az eltelt időszakban folyamatosan hatalmas támogatást kapott az összes helyi partnerétől.

Az MWC nem csupán a világ legnagyobb mobil kiállítása, hanem egyben Európa egyik legfontosabb rendezvénye is. Az idén több mint 200 országból több mint 94 000 látogató érkezett Barcelonába, az új Fira Gran Viára, ahol több mint 2000 kiállító mutatta be többnyire innovatív termékeit. A rendezvényből természetesen sokat profitált a gazdasági válság és a tömeges munkanélküliség által sújtott katalán város is. A GSM Szövetség megbízásából elkészített tanulmány adatai szerint az idei Mobil Világkongresszus több mint 436 millió euró bevételt hozott a településnek és közel 12 675 részidős munkahelyet jelentett a helyi gazdaságnak.

A jövő évi MWC-t 2016. február 22. és 25. között rendezik meg a Fira Gran Vián. Az már 2011-ben eldőlt, hogy 2018-ig biztosan Barcelonában rendezik meg a Mobil Világkongresszust. További jelölt volt Milánó, München és Párizs.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!