Berta Sándor

Online gyógyszer­kereskedővé válhat az Amazon

A társaság jó esélyekkel indulhat a piacon.

Az Amazon már 2018-ban megvásárolta a PillPack amerikai online gyógyszertár-hálózatot, amelynek nemrég új neve lett: PillPack by Amazon Pharmacy. Ez azonban csupán az első lépés lehet az úton és előrelátható, hogy a társaság az Amerikai Egyesült Államokban sikeres üzleti stratégiát hamarosan a világ más részein is alkalmazni fogja. Az egyik tesztterület Németország lehet. Mindezt alátámaszthatja, hogy a BrandIndex adatai alapján a németek legalább nyolc százaléka nyilatkozott úgy, hogy 2020 eleje óta már vásárolt termékeket a shop-apotheke.com vagy DocMorris internetes gyógyszertárakban.

Számos patika árusít gyógyszereket és gyógyhatású készítményeket az Amazon Marketplace rendszerében, ráadásul az óriáscég ügyfelei az átlagosnál nyitottabbak a témára és gyakrabban vásárolnak például vény nélküli gyógyszereket a gyógyszertárakban és a drogériákban Az Amazon hosszú távon a receptköteles gyógyszerek piacán is megjelenhet. Ebben döntő tényezőnek számít a saját logisztikai rendszer megléte, a rendkívül komoly tőketartalék és kialakult partnerhálózat. S végül, ott van még a vállalat digitális kompetenciája.

A cégnek agyógyszerárusító és -szállító szolgáltatás létrehozásában exkluzív partnerek segíthetnek. 2017 novemberére a vállalat már 12 amerikai szövetségi államban (Nevada, Arizona, Észak-Dakota, Louisiana, Alabama, New Jersey, Michigan, Connecticut, Idaho, New Hampshire, Oregon, Tennessee) biztosította magának a gyógyszerek eladásához szükséges licencet. A területen való szerepvállalást az is valószínűsíti, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a receptköteles gyógyszerek internetes kereskedelmét jelenleg csak néhány szolgáltató határozza meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!