Színes e-ink telefon van érkezőben

Ezt pedig egy fekete-fehér példány egészítené ki egy jobban ismert gyártótól.

A hagyományos LCD-, illetve OLED-paneleket mellőző okostelefonokból eddig nem túl sok példányt láthattunk, bár a Hisense tavaly szeptemberben már két típus várható érkezését is előre jelezte. Most ismét ők dolgoznak egy ilyen készüléken, eközben azonban egy némileg jobban ismert kínai rivális fekete-fehér példányt dobna piacra.

A CES 2020 alatt készült egy rövidebb videó, amelyben már közelebbről is szemügyre vehetjük a Hisense színes kijelzővel érkező megoldását. Ettől persze továbbra sem várhatunk drámaian jobb reakcióidőt, viszont a különböző tartalmak legalább színes formában jelennek meg előttünk, igaz, itt mindössze 4096 szín támogatásáról van szó. A telefon egy belépő szintű Qualcomm chipet kap, ehhez azonban 4 GB memória és egy 32 GB-os tároló társul, míg a hátoldalon egy kamerát is elhelyeztek, hogy némileg tartsák a lépést a hagyományos példányokkal. A megjelenés állítólag 2020 közepén esedékes, erről mi is beszámolunk majd.


Az elsősorban saját e-olvasóiról ismert Onyx eközben szintén készül ehhez hasonló megoldással, ők ugyanis szintén jelen voltak a rendezvényen, ekkor pedig többek között a saját e-ink okostelefon részleteiről is elárultak néhány dolgot. Itt egy fekete-fehér kijelző lesz a középpontban, amely nyilván szintén a hosszabb üzemidőre helyezi a hangsúlyt, az 5,8 hüvelykes panelhez pedig az Android 9 Pie, a Google Play nem hivatalos támogatása, valamint egy nyolcmagos chip csatlakozik, ujjlenyomat-olvasóval, hátoldali kamerával, dual-SIM opcióval, valamint USB-C csatlakozóval. A terméket jelenleg véglegesítik, így a többi részletre később derül majd fény.

A hivatalos megjelenésre valószínűleg az idei év első felében kerítenek majd sort, kíváncsian várjuk, hogy ez sikeresebb lesz-e, mint a cég első próbálkozása, amely 2014 során, a Midia Inkphone néven jelent meg, hogy azután gyorsan el is tűnjön.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Szefmester #5
  Kell rá valami segédbizbasz.. mondjuk egy kis műanyag ablak (lencsés) amin át ha nézel valamit akkor az benne lesz a képben... lehet le is szabadalmaztatom... bár nem tudom engednék e ezt az ősi fényképezőgépes megoldást szabadalmaztatni mint újdonságot.. de a problémádra egy lehetséges megoldás.
 • Gabbbbbbbbbbbb #4
  Szívesen vennék eink-es telefont 50-60ehuF körül, de minimum egy snap 650 lehetne azért benne.
 • ClassicR #3
  Ki mondta, hogy a kijelzőjén kell visszanézni?
 • quatlander #2

  Kamera is minek rá, nagy élmény lehet visszanézni az eredményeket a kijelzőn.
  Utoljára szerkesztette: pedrohsi, 2020.01.15. 21:33:59