Gyurkity Péter

Elrejti a kamerákat a OnePlus telefonja

A koncepció a jövőt mutatja meg nekünk, miközben a feltöltési technológián is változtatnak.

A CES 2020 alatt több gyártó is bemutatta új telefonjait, illetve a közeljövőben elrajtoló friss megoldásait, amelyek azonban egyelőre nem jelennek meg a piacon. Ez utóbbiak között bukkant fel a OnePlus Concept One, amely a hátoldali kamerák elrejtésével szeretne valami újat nyújtani, eközben pedig a kínai gyártó az akkumulátorok élettartamát is kitolná.

A hivatalos bejelentésből, valamint a beágyazott videóból kiderül, hogy a koncepcióként bemutatott készülék tulajdonképpen a OnePlus 7T Pro McLaren belsejére épül, ezt azonban a McLaren 720S esetében alkalmazott bőr burkolat veszi körül, amely a cég állítása szerint természetes érintést és vonzó külalakot biztosít, ez utóbbi az Egyesült Királyságban és Írországban készül. Ez persze kevésbé fontos, hiszen a főszerepben a hátoldali kamerákat elrejtő okosüveg (elektrokromatikus üveg) réteg van, amely az átlátszó jelleg variálásával rejti el a modult (amely ennek köszönhetően meglehetősen nagy és összetett is lehet, anélkül hogy túl zavaró lenne), miközben a képek minőségét is javítaná, hiszen egy beépített szűrő is segíti majd a kamerákat.


Ahogy említettük, ez a telefon nem jelenik majd meg a piacon, viszont jól mutatja, hogy a cég mivel készül az idei évre. Összesen 8 hónapig dolgoztak a megoldáson, és bár a soron következő páros (a márciusban bemutatkozó OnePlus 8 és 8 Pro, illetve a hozzájuk csatlakozó 8 Lite) várhatóan még nem fogja alkalmazni ezt a technikát, könnyen lehet viszont, hogy az év második felében piacra dobandó utódok egy része már felhasználná a fejlesztést. Meglátjuk, hogy ebből mi valósul majd meg.

A cég eközben saját fórumán egy másik újításról is lerántotta a leplet, amely az akkumulátorok élettartamának kitolásához vezethet el. Magyarázatuk szerint a lefekvés előtt töltőre rakott készülékek csak 80 százalékra mennének fel, ezt követően addig várnának, amíg mindössze 100 percre vannak a szokásos ébredési időponttól. Ekkor töltődnének fel 100 százalékra, ami a remények szerint megelőzné a gyors erodálást, mivel az akkumulátorok jellemzően gyorsabban veszítenek élettartamukból ha hosszabb ideig vannak teljesen feltöltött állapotban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rolandi3500 #3
    De legalább lehet hajtogatni. :D
  • wraithLord #2
    Azt bírom, hogy a CES-en is szanaszét fikáztak mindent az online híroldalak (tegyük hozzá, volt is egy tonna baromság), de persze okostelefonból kell még az az egymilliárd+egyedik. :D Ok, a Motorola Razr-ről szólt az áradozás... aminek nagy előnye, hogy lehet hajtogatni, amitől sokkal hamarab bedöglik, mint szokványos társai. :D
  • gombabácsi #1
    micsoda technikai fejlődés! XD