Berta Sándor

Brit dróncégbe invesztált a Német Vasút

A vállalkozás fontos partner lehet a társaság számára a robotrepülőgépek alkalmazása területén.

A Német Vasút számára új digitális üzleti modelleket kidolgozó DB Digital Ventures közelebbről meg nevezett összeget fektetett be a Skyports nevű brit vállalatba, amely az utasok és az árucikkek innovatív légi járművekkel való szállítását tűzte ki maga elé célul. A német társaság hosszú távon ki szeretné használni a dróntechnológiában rejlő lehetőségeket az ügyfelei számára. A két cég közösen akarja tesztelni a robotrepülőgépek integrálását a meglévő logisztikai szállítóláncába.

Dr. Sabina Jeschke professzor, a Német Vasút digitalizálásért és technikáért felelős vezetője kijelentette, hogy a dróntechnológia rendkívül gyorsan fejlődik, s ebből lehet és kell is profitálniuk. A brit vállalkozással közösen meg akarják vizsgálni, hogy miként vehetnek részt a jövő személy- és áruszállításának dinamikus fejlődésében. Duncan Walker, a Skyports vezetője hozzátette, hogy a Német Vasút klímabarát mobilitás-szolgáltatóként és az elektromobilitás úttörőjeként a tökéletes partner a számukra, hiszen ők a károsanyag-kibocsátástól mentes elektromos repülést akarják elősegíteni.

A 2017-ben alapított londoni startup légi járművek számára fejleszt és üzemeltet leszállóhelyeket, s emellett számos dolgot megszervez a drónok újratöltésétől, az utasokkal kapcsolatos ügyintézésekig, valamint a jogi és a biztonsági kérdések tisztázásig. A két fél együttműködésének rövid távú célja az, hogy a csomagok szállítása gyorsabb, rugalmasabb és hatékonyabb legyen. A Német Vasút az Európai Unió általá támogatott Urban Air Mobility modellprojekt keretében, az Ingolstadtban létrehozott tesztterületen kutatja a dróntechnológia továbbfejlesztését. A vállalat emellett 2015 óta alkalmaz robotrepülőgépeket különböző célokra, például a sínhálózat melletti növényzet vagy a hidak és más építmények ellenőrzésére. A DB Digital Ventures technológiai innovációkat és diszruptív üzleti modelleket támogat, s a Skyports a tizenkettedik beruházása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!