Berta Sándor

WLAN-kamerák rendőrségi hozzáférésért cserébe

Különleges barterüzlet bontakozott ki egy holland városban.

Gouda lakói támogatást kaphatnak térfigyelő kamerák megvásárlásához, de cserébe engedélyezniük kell, hogy a készülékek által rögzített és a felhőkörnyezetbe felkerülő képekhez a helyi rendőrség hozzáférjen. A holland településtől akár 250 eurót is kaphatnak azok a háztulajdonosok, akik megfelelő kamerákat vásárolnak és az összeköttetésben áll a felhőkörnyezettel. A programot és annak szabályait a napokban ismertette Pieter Verhoeve polgármester és Ruud van Es rendőrfőnök. A projekt célja az, hogy sikeresen felvegye a harcot a lakásbetörések ellen.

A kedvezménnyel eddig csak nagyon ritkán éltek a helyi lakosok és ennek részben az az oka, hogy minden egyes kamerát regisztrálni kell azért, hogy a rendőrség pontosan tudja, melyik eszköz pontosan hol található. Es elmondta, hogy a felhőkapcsolatnak köszönhetően a készített fotókat megőrzik és szükség esetén lehívják a rendszerből. A kamerás ellenőrzések segítenek a betörések megelőzésében. A város a programra összesen 70 000 eurót különített el.

A rendőrség tájékoztatása alapján a régióban komoly problémát jelentenek a lakásbetörések, ugyanakkor az esetek száma az elmúlt években csökkent. Amíg 2016-ban még 640 betörést regisztráltak, addig 2017-ben már csupán 506-ot, míg tavaly 365-öt. Az idén pedig 300 esetre számít a hatóság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!